Matnojor och klumpen i magen!

Jag visste inte riktigt vad jag skulle kalla detta inlägg för så det blev som det blev. De senaste dagarna har jag haft lite cravings på frukt och i synnerhet bär. Kan äta nästan hur mycket som helst av det. Visseligen är det väl bra. Även om jag försökter att inte bli upprörd över att gå upp i vikt så är det såååå svårt. Propaganda finns ju runt om en hela tiden. Det känns som om alla gravida tränar och äter så nyttigt osv. Bläää! Hade ett samtal med min mor om saken senast i förrgår eller när det var. Hon kom med kloka ord som "det viktigaste är att du mår bra", "men lite viktuppgång är ju inte farligt försök att inte tänka så mycket på det". Detta kändes ju bra men sen ser man folk på familjeliv som håller på att avlida för att de gått upp 5 kg i v.15 (som jag då ungefär) för att det är så mycket osv. Jag ska nog sluta läsa den där tråden om vikt helt enkelt jag blir så less på mig själv att jag tar åt mig. Men sen är det ju så att min mage är i ett stadie nu där jag lika gärna skulle kunna vara lite småfet och inte gravid. Så ser det iaf ut när jag sitter ner eftersom livmodern pressar ut fläsket. För jag har bara gått upp ca 1 kg sen inskrivningen och då såg min mage inte alls så här fläskig ut när jag sitter ner. Dessutom är magen i synnerhet i sittande ställning fortfarande mjuk vilket gör att man känner sig tjock. Aja jag försöker hela tiden peppa mig själv med att det är bebisen som tycker ut allt (dels är det så iaf). Godis och sånt är det ju inga problem att avstå ifrån eftersom jag inte är sugen. Bullar däremot är värre fast det köper jag aldrig just därför. Åt dock en och annan bulle (läs flera) på Alvinas 1 års kalas i lördags. Elin hade bakat de godaste bullarna, mmmm mums! Jag kunde bara inte hålla mig. Jag tänkte lägga upp lite bilder från kalaset sen. Alvina är så söt så man kan inte låta bli. För det kanske blir lite långrandigt med bara bilder på min mage.

 I söndags var jag på hälsomässa med Linda och hittade massa fina saker. Köpte bla en vetevärmare, avslappningsmusik och sulor med vatten i till mina arbetsskor. Vattensulorna ska tydligen förebygga svullna ben och åderbråck, superbra eftersom stödstrumpor kliar som tusan och det vill jag inte ha på mig då.

Vad menar jag med klumpen i magen då. Nej det är inte en sån där orosklump som är jobbigt utan detta. Det som jag nog har skrivit om det förut men ibland känns det som om bebisen ligger på en viss sida i synnerhet vänstersida. Det känns som om jag har en lite degklump i magen. Supermysigt men det känns lite konstigt. Jag har inte känt av något bubbel i magen nu på ca 1 vecka (vet ju inte att det var bebben jag kände sist heller). Jag längtar verkligen tills jag kan känna sparkar och till Ultraljudet om 4 låååånga veckor.

Antar att ni hör från mig igen om två dagar då jag går in i v.17 :).

Kommentarer
Postat av: Marie

hoppas inte han/hon kommer den 27 april, då fyller jag år :)



/ Mickes kusin

2009-11-16 @ 17:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0