Janina och Johan har fått en flicka!

Som rubriken lyder, i går natt (natten till den 25/2) fick de en liten flicka som ska heta Vilda. Har sett kort på underverket på facebook och hon är helt underbar. Pratade även med Janina i dag och allt har gått fint. Lilla Vilda låg och åt när Janina ringde, och Vilda gjorde sådana där söta bebis knorr ljud. Jag var tvungen att gråta en liten skvätt.

Nu längtar jag verkligen efter Leona. Pratar med henne varje dag och nu kan man verkligen känna var i magen hon ligger. För ca 30 min sen låg hon på vänster sida. Lillskuttan är nu 28 cm lång mellan huvud och stjärt. Har även räknat ut att hon borde väga drygt 1600 gram också, vilket är en del och jag fattar inte hur hon får plats i min mage. Dessutom är jag inte så stor heller. Fast magen har växt mycket den senaste veckan. Sen beror det ju på hur hon ligger också, jag tror att hon har legat långt ut de senaste dagarna och då putar magen ut mer. Om ca 2 veckor ska min moster gjuta av min överkropp, det ska bli väldigt skoj. Det är en fin sak att ha kvar sen när bebismagen är borta.

Här är vi i onsdags (dvs i v.31 eller 30+2). Det är så mysigt att ha gravidmage!!!

v.31: går snart på ledighet med min lilla kula

Ja som rubriken lyder jag har fått svar från f-kassan och jag kommer antagligen att gå på havandeskapsledighet from den 7/3 alltså om bara två veckor. Det ska bli väldigt skönt faktiskt i fredags var jag helt slut efter en veckas arbetande. Jag mår som sagt väldigt bra men nu har den där tröttheten (som många pratar om) infunnit sig. Den är inte lika illa som i början av gravditeten men jag behöver sova minst 8 timmar för att må bra, helst mer. Sover jag 9-10 timmar är det ännu bättre. Då är det rätt skönt att inte behöva kombinerat sovande med jobbande för då blir det ju ingen tid kvar. Sen är det ju tungt på mitt jobb vilket jag faktiskt är lite trött på att behöva säga hela tiden för att folk ska förstå. Det känns som om man måste försvara och förklara sig varför man ska sluta jobba hela 2 månader innan förlossningen. Folk får det ibland att framstå som om man är världens latmask. Men jag tänker inte lata mig (bara lite) har massa planer på saker jag ska göra tex sticka, hälsa på mormor och morfar (som på vintern bor i Bromma, annars i syd Norge), vara med Janina och gosa med hennes bebis (som var beräkand till i går men lyser med sin fråvaro, dock hade slemproppen gått i går så snart är den här), träffa Elin och Alvina. Ja det finns massa saker. Ska försöka att röra på mig också även om jag inte gått upp så jättemycket så ser man lite plufsig ut tycker jag. I synnerhet om jag jämför med sommaren och hösten 08 när jag var i bra form. Den vikten jag hade då (hemlig :P) är lite av ett riktmått för mig. Men jag och Janina ska peppa varandra och gå mycket så kommer det nog att gå bara fint. Jag hoppas att vågen ligger på runt 15 kg plus när lillstumpisen kommer ut, målet är under 20 kg. Just nu ligger jag på en ca 10 kg plus om man räknar på den vikt jag trodde att jag hade när jag blev gravid. Vilket är mer än min målvikt. Jaja nog pratat om vikt det finns roligare saker.

Vi hade familjen här i går på födelsedagsfika det var trevligt men lite stojigt som vanligt :). Fick massa fina saker bla presentkort på Polarn och Pyret, stickor, garn och en bok som heter "Sticka till babyn". Har träna på att sticka i går men det är inte det lättaste kan jag säga. Det är svårt att få det jämt, men det är väl en teknik man måste lära sig. Som jag sa till Micke, det kommer nog inte bli något stickat till detta barn men nästa kanske. Jag kommer inte hinna lära mig på 2 månader att sticka något som är så pass fint att jag vill sätta det på henne.

Ja snart är lilla skruttan här bara 9 veckor kvar, det känns helt sjukt men sååå roligt. Just nu tycker jag inte att magen växer så mycket faktiskt. Ser i princip likadan ut nu som på bilderna från v.28. För att vara i v.31 så har jag en liten mage men det är faktiskt skönt. Enda gången den är i vägen är när jag ska böja mig ner i synnerhet för att den trycker på magsäcken och det är inte så skönt. Sen kan den vara lite i vägen när man ska ha sex också, men eftersom den sjunker ihop så mycket när jag ligger på rygg så är det inte ett så stort problem. Min mage är verkligen inte sån som står upp när jag ligger på rygg den blir nästan platt. Det är bara vid naveln och nedåt som den putar som en liten fotboll då (eller kanske mer som en handboll). Jag ser ju inte ner till skrevet iaf vilket dels förklarar ofrisseringen där nere, hehe. Det är inte riktigt 70-tals style ännu men på relativt god väg. Måste nog kanske ta tag i det en gång innan förlossningen iaf för det känns lite ofräscht men eftersom jag inte ser det så tänker jag inte så mycket på det.

v.30: Promenader och födelsedag

Tiden flyger förbi och nu är man plötsligt i v.30, 10 veckor kvar då tills BF. Om jag ska vara ärlig så börjar jag bli lite nervös inför förlossningen nu när det börjar närma sig. Inte så att jag är rädd men jag har mycket tankar kring det och det känns pirrigt. Men något som framför allt ska bli otroligt häftigt det är att få träffa min dotter för första gången. I helgen har jag och Micke kollat på babyskydd (med andra ord bilbarnstol, gisses vilken tid det tog för mig innan jag fattade att det var samma sak :P) det blir nog en Maxi Cosi Carbiofix i grått och rött. Vi har provat ut stolen i bilen och det fungerade bra. Sen köpte vi också lite flickiga kläder till bla i rosa samt ett par tjejiga jeans som var söta. Även om jag inte gillar rosa så måste ju flickebarnet få ha lite sånt. Hon kommer nog få ha en del rött, grönt och kanske gult skulle jag tro.

Ja vad menar jag nu med promenader. Jo vi har en stegtävling via jobbet som jag är med i. Jag är inte den som går längst i mitt lag direkt men jag försöker. Går ca 10 000 steg om dagen iaf. Fast i går blev det inte mycket alls *pinsamt*. Vi för in våra steg på en sida på nätet och jag vet inte riktigt hur jag ska göra med gårdagens steg. Micke gillar ju inte att promenera (hehe är lite lat) så i går åkte vi runt på husvisningar och var på bio det blev inte många steg det. Men i dag är det en ny dag så nu jäklar. Jag ska till min BM kl. 10 och ska gå dit och antagligen hem också. Att bero på husvisningar så har vi väl mer eller mindre bestämt oss för att lägga ner det och istället titta på 4:or och kanske en del radhus. Det blir lite tajt ekonomiskt annars med mamma och pappaledigheter för att man går ner rätt mycket i inkomst om man inte plockar ut f-peng för 7 dagar, och då räcker ju bara dagarna i ett år.

På onsdag är det som sagt min födelsedag, blir 24 bast :). Ganska lagom ålder för en första gångs mamma tycker jag. Inte sådär väldigt ungt (men med stockholmsmått ligger jag långt under snittet) men har en bit kvar till 30. Micke blir ju 27 i mars så för honom är det väl lite "på tiden" :P, som pappa sa. Sen vill man ju ha fler barn, minst ett till i alla fall. Ganska tätt, kanske 2012 eller 13. Vi får väl se.

Åh just det jag har en "kompis" som är gravid, kan inte skriva vem det är eftersom hon inte gått ut med det offentligt. Hon är i v.12. Det är ingen jag står jättenära men iaf jag hoppas på att vi kommer kunna ses när hon är mammaledig. Bebben kommer i augusti. Det är ju aldrig för sent att lära känna varandra ordentligt. Dessutom så är hon verkligen trevlig. Det blir toppen, då har jag iaf två andra mammor i min ålder att umgås med, Janina och denna ännu anonyma blivande mamma :).

Nu måste jag sluta ska ju som sagt till BM snart och mäta mage och så. Tyvärr måste man även väga sig viket jag tycker mindre om :S. Men skitsamma jag skyller på att lillskruttan är knubbig :)!

v.29: mår bra igen och njuter

Just nu älskar jag att vara gravid (inte för att jag inte tyckt om det hittills men ändå). Ryggen gör inte ont längre, sammandragningarna har gett med sig och hos läkaren såg allt bra ut. Magen är så rund och gå och lillflickan (Leona) rör runt där inne för fullt. Jag och Micke bara myser och pratar med henne varje dag, det är sååå mysigt. Hon är liksom med oss hela tiden men vi längtar ju efter att få hålla om henne. Hihi det känns så mysigt att få skriva henne. Att ta reda på könet ångrar jag inte en sekund större delen av graviditeten har vi ju inte vetat. Jag såg att min kära svärmor hade börjat sticka på något fint i rosa till henne när vi var där i går, så gulligt. Ojoj just nu känns det som om allt bara är positivt. Dessutom är jag extra glad då jag sitter och äter en bulle (i smyg) så här på en måndag, hehe. Jag passar på att unna mig lite (men inte för mycket) vill ju inte väga 100 pannor när hon väl kommit ut. Hittills kan jag ju avslöja att jag tror att jag har gått upp 10 kg, vilket varken är mycket eller lite utan normalt. Sen är jag ju ingen spinkis sen innan men men jag känner mig inte tjock alls, på det sättet iaf :P. Men en bulle hit eller dit bryr jag mig för tusan inte om just nu.

Idag börjar stegtävlingen på jobbet, så jag ska ta tillfället i akt och gå ut på promenad med Elin och Alvina. För att göra saken ännu bättre så skiner ju solen (nu iaf). Det är bra med motion, jag ska försöka hoppa in i någon vattengympa grupp också för det verkar så härligt. Dock ska det bli intressant att se hur mina bikinis sitter på mig nu. Jag vill inte behöva ha någon ful mammabaddräkt i typ batik nej, föhoppningsvis kan bikinitrosorna sitta under magen (har ju fortfarande mina vanliga trosor annars så varför inte?). Aja nog om det nu är det dags att ge sig i väg och röra lite på fläsket.


3D ultrajud

I går kom dagen vi väntat länge på, dagen då vi skulle göra 3D ultraljud på tittut kliniken på Östermalm. Det var en fantastiskt upplevelse, det bästa som hänt hittills. Personalen var supertrevliga, vi fick en norsk barnmorska som verkligen verkade gilla sitt jobb (tummen upp för det). Bebisen i magen mådde bara bra och vi fick reda på att vi ska få en flicka. Jag blev ju trotts allt lite förvånad då jag hela tiden trott att Yelverton varit en kille men där fick jag på tafsen. Lill tjejen i magen hade gått upp 233 gram sen förra UL och väger nu 1089 gram. Barnmorskan sa att det var väldigt bra och att hon då gått upp rätt mycket på ganska kort tid. Tyvärr envisades vår lilla dotter med att trycka upp huvudet i moderkakan, vilket hon gjort på de andra ultraljuden också. Trotts BM's försök att få henne att flytta sig så ville hon inte. BM sa "det verkar vara en ganska bestämd person det här". Haha no kidding med tanke på hur envisa jag och Micke är så är det inte konstigt alls. Dessutom (kanske har jag nämt det förut) så gillade Micke att ligga och gosa in nästan i lakarn eller snuttefiltar när han var bebis, lite skoj sådär. Hoppas att vår lilla flicka är lika gosig när hon kommer ut men det tror jag.

Vi tänkte lite över namn i går också (såklart), Leona (men ett n annars blir det tydligen fel :P) har vi ju mer eller mindre bestämt oss för men vi får väl se om hon passar till det. Jag gillar Smilla och Indra också. Indra är ju kanske ett bra andranamn tänkte jag/vi, Indra Leona Thompson. Anna är ju ett släktnamn som jag alltid sagt att min första dotter ska heta så vi får väl klämma in det också sen kanske Micke vill att tösen ska ha ett namn från hans släkt så då går ju Indra bort men jag tycker att det klingar bra med Leona.

Här är underverket, hon är så fin!


V.28: fin mage och höggravid

Från och med v.28 klassas man som höggravid tydligen, jisses. Man går in i den sista och tredje trimestern av graviditeten. När jag säger att det är 3 månader kvar så låter det mycket men med tanke på att man faktiskt är gravid i nästan 10 månader så är det inte alls mycket. Riktigt sådär höggravid, så som jag tolkar ordet känner jag mig nog inte men rätt tjock är man nu. Nu får den gärna sluta växa, nu är den rätt så perfekt faktiskt. Jag kan röra mig relativt fritt (lite jobbigt att vända sig i sängen dock, stönar som en flodhäst :P ibland) och känner mig inte speciellt tung på något sätt. Men större kommer den/jag att bli. Bebisen går nu upp i vikt med 27 gr per dag dvs 189 gr/vecka. Det är en del 189 gr, ja som en liten godispåse (nu menar jag liten, för större än så blir det när jag handlar godis iaf). Jag har fått mycket beröm den senaste veckan för min fina mage, vilket känns superskoj. Då känner man sig fin (även om man tänker på hur man kommer se ut när bebben är ute med löst skinn och allt :S).

På torsdag ska vi som sagt göra 3D ultraljud och då kommer vi förhoppningsvis få reda på om Yelverton är en kille eller tjej. Fast det är ju inte det som är mest spännande utan hur den ser ut där inne. Vi kommer ju få med oss både biler och DVD inspelning. Så här står det om barnet i v.28 på familjeliv.se:

 "Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?"

Yelverton var vägde ju 856 gr vid ultraljudet för 1.5 vecka sen så den är nog minst uppe i 900 gr nu, vilket är helt normalt, 1000 gram är medelvärde i denna vecka om jag förstått rätt. Tänk att Yelverton väger nästan lika mycket som ett mjölk paket, det är en del ju. Det som är ännu mer fantastikt är att den kommer antagligen att väga det tre dubbla om 12 veckor när den ska ut. Ajaj :P.

Här kommer det lite bilder på Yelverton och mig för det var väl ett tag sen jag la ut bilder, så denna gång blir det många :). 
 

 




RSS 2.0