Förhoppningsvis sista BM besöket innan förlossningen

Som rubriken lyder i dag har jag, magen och Micke varit hos vår barnmorska Reneé. Det var skoj att ha Micke med då han inte varit med på länge nu. Reneé pratade lite med oss om förlossningen och det togs lite kontroller som vanligt. En riktigt bra nyhet var att nu är lilla gumman fixerad i mitt bäcken. När de är det så kan de inte komma upp igen och detta innebär ett relativt stort steg närmare förlossningen (jippie). Nu är det inte bara jag och Micke som börjar bli otåliga utan det märks även på omgivningen. Får ett och annat sms då och då från nära och kära som undrar om det hänt något. Men som sagt närmaste vänner och familj kan förvänta sig att jag hör av mig när hon är född. Antagligen bara några timmar efteråt. Hinner jag och har möjlighet skickar jag nog ett litet sms när vi åker in till förlossningen eller om vattnet går eller dyl. Om vår dator inte bråkar med oss så kanske det redan från BB kommer upp en och annan bild på vårt lilla mirakel här på bloggen. Så håll utkik men jag kan tyvärr inte lova något.

Här kommer lite värden från BM besöket i dag:
Blodtryck: 120/65
Skruttans hjärtfrekvens: 128 slag/min
SF-mått: 35 cm
Min vikt: +10 kg sen inskrivningen (alltså så har jag inte gått upp något på 2 veckor, jag är förvånad faktiskt)
Samt att hon är FIXERAD (jippie)

Vi har fått en ny tid hos Reneé den 12/5 som jag hoppas att vi slipper gå på för det betyder att jag då gått över tiden i 1.5 vecka. Sen ska vi ringa fostermedcin den 10/5 för ett tillväxtultraljud om hon inte behagat att kika ut då. Det enda roliga med det är att det är alltid är spännande med ul men jag vill ju hellre ha bebis än ul men i alla fall. Man måste tänka positivt och det känns ju bra att de kolla upp en ordenligt.

v.40: tjockisbebis och nedräkning

Jaha sista veckan innan BF. Samtidigt som gravidteten gått fort så har den även gått långsamt då redan när man plussar vill träffa sin lilla bebis med en gång. Fast nu har det blivit så självklart att vara gravid. Som Elin sa "ja nu har jag ju vant mig vid att du har den där magen, det kommer bli konstigt sen när du inte har den längre". Ska kanske tillägga också att jag och Elin ses ca 2 gånger i veckan så hon ser mig rätt ofta. Sen så är det ju så att jag har mått bra i princip hela tiden och allt som allt så måste jag ändå säga att jag verkligen gillar att vara gravid. Jag nästintill älskar det. Hittills tycker jag att veckorna 30-35 nästan varit de bästa. Magen syns verkligen då och är rund och fin och jag har mådde jättebra. Många tycker att runt v 25 är bäst men det beror nog på att många blir större om magen än vad är och i synnerhet i efter v. 30. Jag mår fortfarande fint men den "lilla tjockisen" där inne har verkligen växt den senste veckan (tror jag). Det känns att det verkligen är trångt för henne där inne och man känner mig rätt fullproppad på något sätt. Detta är på ett helt annat sätt än för bara dryga veckan sedan. Trotts att det är trångt där inne är hon vissa dagar helt tokig. Snurrar runt och putar på mig och på sin pappa som skiner upp varenda gång han känner henne. Att bero på pappa Micke så fick han "beröm" av min moster i går när vi var hos mormor och firade hennes 79 års dag. Min moster tyckte att Micke var så gullig eftersom han klappade på min mage så mycket. Jag vet ju att han gör det men man lyser ändå upp inombords när någon annan också ser det och uppskattar det.

Förvärkar har jag fortfarande i går riktigt många ungefär en i timmen. Men inte händer det mycket för det. Vissa nätter sover jag så otroligt dåligt, vaknar hela tiden och måste vända mig och vaknar även ibland av förvärkarna. Det som förvirrar mig och säkert många andra är ju begreppet förvärkar och sammandragningar. Vad är det för skillnad? Jag vet faktiskt inte. Jag tror att det i princip är samma sak men mot slutet av graviditeten säger man förvärkar. För mig har det varit så också att sammandragningarna (livmodern blir stenhård) gör inte det minsta ont det är bara lite obehagligt men förvärkarna (som jag kallar de sammandragningar jag haft nu i ca 2 veckors tid) gör faktiskt lite ont ibland. Det känns som att ha lätt mensvärk. Många barmorskor säger ju att även de riktiga värkarna känns som menssmärtor fast gånger xxxx.

Aja såklart så vill man att lilla gumman ska titta ut helst NU. Jag är inte nervös men man går ju och känner efter så mycket, kollar i toan när man kissat om slemproppen kanske gått (det gör den inte innan på alla iof), vill att vattnet ska gå när jag står i duschen osv. Lite små paranoid är man kanske. Men det är ju bättre än att gå runt och vara nervös och inte våga sig hemifrån. Men jag har som sagt satt mitt sikte på 8 maj (vet inte varför just 8:e men det känns som en bra dag) så två veckor till mina vänner. I värsta fall 3 veckor (ve och fasa). Men om max tre veckor kommer hon så det så för då blir jag igångsatt om hon inte vill titta ut innan det! Men som sagt 28 april är också en bra dag (det är den dagen jag räknat ut efter min senaste mens) det är i övermorgon så HIT ME WITH IT, JAG ÄR REDO!

Bilder, svullna fötter, magmys och super vild bebis!

Detta blir ett inlägg med lite "gott och blandat". Låt oss börja i kronologisk ordning. Pia och Thomas var hemma hos oss med Thomas fina kamera på långfredagen (den 2/4). Detta resulterade i ett gäng bilder på magen, mig och magen och mig, magen och Micke. Jag har än så länge bara fått smakprov av Pia (man ses ju inte direkt varje dag när man bor drygt 5 mil i från varandra). När bilderna tog så var jag i v.36 för er som inte redan räknat ut det. Här kommer ett par av dem.





Jag ser verkligen fram emot att få se resten av bilderna. Det bör finnas några bra på mig, Micke och magen där man ser nästan hela oss så att säga.

Nu ska vi se om jag kommer ihåg rätt i förrgår alltså i tisdags efter att vi tittat på film kändes mina fötter konstiga och svullna. Jag tog av mig strumporna (hade inte stödstrumpor då min slarver) och mina fötter såg ut som korvar. Ja de är rätt tjocka och köttiga i vanliga fall men de ser i alla fall inte ut såhär:

Kolla i synnerhet på "ringtån" och vristen.

Här ser man att jag är svullen vid hålfoten.
Fast ja jag vet detta är ingenting jämfört med hur vissa ser ut. Men det obehagliga var att jag kände att de var svullna då de spännde.

Samma kväll passade vi även på att ta bilder på magen med nya kameran (fot bilderna är iof också tagen med den). Vi har varit lite slarviga på att ta bilder på senare tid men så händer det inte så mycket varje vecka heller. Dock har många sagt till mig att det syns att magen har sjunkit ner. Jag tycker personligen att den börjar få lite utav en äggform. Hehe!






Här kan man se skillnaden mellan v.28 (de två första bilderna) och v.36. Den är iof inte enorm, magen växte nog som mest mellan v.25-30 om jag inte minns fel. De senaste veckorna har den inte blivit så mycket större men däremot som sagt ändrat form.
 

Avslutningsvis kan jag berätta att lill stumpan därinne har varit helt vild denna vecka. I synnerhet i går. Hon var helt tokig och skruvade sig från sida till sida. Micke hade turen att se när hon gjorde en riktig "sväng om" där inne och utbrast "oj jäklar". Hon kommer nog inte ge mamma och pappa en lugn stund när hon kommit ut. Busiga bebis (brås redan på sin far med andra ord :P).


V.39: Förlossningsprat och pigg bebis

Mindre än 2 veckor kvar. Även om man varit gravid i nästan ett år så känns det ändå konstigt att den lilla snart ska komma ut. I många info texter om v. 39 står det att barnet oftast blir lugnare nu och rör sig inte lika mycket. Så är inte direkt fallet här. Lilltjejen var visseligen väldigt lugn i går fm, nästan så att man blev lite nervös men i förrgår gisses vilket liv det var där inne i magen. Hon kan fortfarande ibland få in en riktig spark i sidan på mig (ej så skönt men häftigt). Det märks också att hon för det mesta ligger på rumpan på min högra sida för det är på vänster sida jag ibland kan känna hennes fötter. Åh min underbara lilla skrutt.

Jag kanske har nämt det förut men Alvina 1.5 år (Elins dotter) är farscinerad över min mage. När jag är där och hälsar på (hehe typ 2 dagar i veckan) ska hon lyfta på min tröja och klappa på magen. Sen har både jag och Elin förklarat för henne flera gånger att det är en bebis där inne så nu säger hon också "bebi" och pekar på min mage. Man vet ju inte hur mycket hon förstår men det är ändå häftigt att hon uppenbarligen ser att jag ser annorlunda ut än tex hennes mamma. Supergulligt!

Jag försöker ställa in mig på att gå över tiden. På BF-listan har jag gissat på 28 april bara för att jag har räknat ut det datumet efter min sista mens men jag tror snarare på typ 6 maj eller så eller tom 8 maj. Båda min föräldrar och respektive åker bort (i en vecka) runt den 8 maj så jag skulle inte förvåna mig om det dröjer ända tills dess innan hon kikar ut. Skulle vara lite typiskt då mamma är en av dem jag antagligen kommer att ringa till först vilket blir lite svårt om hon inte är i Sverige eller sitter på ett flyg eller så.

Jag och Micke pratar ganska mycket om förlossningen nu. Han frågade mig senast i går om jag känner mig förberedd. Jag tror att han faktiskt börjar bli lite nervös nu även om han själv kanske inte tror (eller vill erkänna det), gulligt tycker jag. Vi har ju under hela graviditeten pratat mycket om förlossning och hur det ska bli efter det men nu känns det ju mer aktuellt så att säga. Jag kan säga att jag inte är speciellt nervös mer lite uppspelt och jag går och känner efter (lite för mycket kanske) efter minsta tecken dvs om förvärkarna blir kraftigare och lite mer regelbundna alltså blir till riktigt värkar. Men det är ju som sagt så otroligt skönt att jag mår så bra eller jag mår faktiskt toppen! Jag menar jag längtar ändå men jag kan tänka mig hur mycket man längtar när man dessutom inte mår bra och är supertung och klumpig. Just det på onsdag ska jag och Micke gå på förlossningsföreläsning på KS i Huddinge. Vi missade det förra gången det var (för två veckor sedan) eftersom Micke fastnade i bilkö (typiskt). 

Nej nu måste jag sluta "babbla" annars finns det inget mer att skriva denna vecka och jag försöker att vara ute och skriva lite oftare än en gång i veckan för det är ju lite snålt. Vi håller på och rensar bland våra digitalbilder också men jag hoppas på att kunna lägga ut en och annan bild på magen i veckan. 

Förvärkar och lite övrigt snick snack!

Sen i början av veckan har jag börja få lite förvärkar tror jag. Inga kraftiga sådana de känns som mensvärk och magen blir lite hård. Jippie tänkte jag snart kommer hon kanske ut, men så funderade jag lite till och kom på att många har förvärkar låååångt innan de föder. Så ja man får väl se det som en liten höggravid åkomma helt enkelt. När förvärkarna kommer dock så tittar jag alltid på klockan och jag blir förväntansfull tänk om det kommer fler snart och att de ökar i styrka. Även om jag mår bra och faktiskt även tycker själv att jag är fin i min lilla mage så vill jag träffa mitt barn nu. Se hur hon ser ut, hålla henne riktigt nära, pussa henne och bara ge henne all den kärlek jag kan. Det är som många säger de sista två-tre veckorna är riktigt sega, fast jag måste ändå erkänna att tiden på något sätt ändå går fort. Hm...lite motsägelsefullt kanske men jaja. Ikväll ska vi och magen på 50 års firande hos min kära moster. Det ska bli skoj. I morgon ska vi spela minigolf eller äventyrsgolf som det tydligen heter numera med Mickes kompis Tommy och hans nya tjej (snart sambo) Malin. Till saken hör dock att Tommy väntar barn med ditt ex Viktoria nu i sommar i juli om jag inte minns fel. Avancerad historia det där. Tur att jag och Micke fortfarande älskar varandra om inte mer nu när vi snart blir tre. Jag tycker att vi under de senaste två månaderna har kommit så nära varandra på något sätt. Det känns väldigt bra för vi kommer att behöva varandra och stötta varandra under småbarnsåren.


V. 38: fullgången bebis och BM besök

Hallllåååå där inne kan du komma ut nu?! Som sagt from v.38 (37+0) räknas barnet som fullgånget. Skulle hon födas nu skulle hon alltså inte vara prematur (för tidigt född). Micke hoppar omkring här hemma och tycker att nu vill han inte vänta längre. I lördags packade vi BB-väskan och fixade färdigt det sista hemma dvs köpte miniblöjor och tvättlappar. Jo just det skötväska har vi inte köpt än det är det enda. Dock den som vi vill ha kostar ca 800 kr och det är ju rätt dyrt, men den är snygg :). Ska försöka köpa den via tradera (handlar mycket där :P) och få den ett antal hundralappar billigare.

Smärtan i fogarna är över lag bättre men det kommer och går och det verkar vara dagsbundet. Visst sitter jag på häcken hela dagen (vilket jag faktiskt sällan gör, får tuppjuck) kanske jag inte får ont men vissa dagar kan jag gå ganska mycket och det går bra och vissa dagar är det kört bara efter en kort promenad. Aja som sagt lite obehag får man räkna med.

I dag har jag och magen varit hos barnmorskan. Allt såg fortsatt mycket bra ut:
Blodtryck: 115/60
Hb: 128
Blodsocker: 6.4
Lillans hjärtfrekvens: 148 slag/min
SF-mått: 34 cm (magen har inte växt så mycket sen sist men det gör mig ingenting)
Vikt: +10 kg sen inskrivningen (fast enl mig egentligen +14 kg vilket ändå är bra)

Att bero på det där med vikt så har den blivande pappan sympati "tjockat på sig" vilket jag tycker är supergulligt. Min lilla man har gått upp 3 kg på ca 1.5 månad. Det är i klass med mig ju om inte lite mer. Fast å andra sidan så väger jag i alla fall 20 kg mer än honom i nuläget (elefant och ekorre varning :P).

I lördags var vi och magen på 25 års fest, vilket var superskoj att jag och magen tog oss till och med en sväng om. Här är ett par bilder som Elin tog på mig och Micke innan festen. Hon hjälpte mig att fixa i ordning mig och temat var greese (alt rockabilly).



BF-lista!

Jag glömde att lägga upp denna lista när jag skrev sist i förrgår. Jag har nämligen bett folk gissa när lillskruttan tänker komma ut. Beräknat BF enl ultraljud är 2 maj. Jag kan minnas fel om vem som sagt vad men säg till i så fall.

Micke(far till barnet hehe för er som inte visste det, detta är nog önsketänkande från hans sida): 23 april
Freja (nära vän till Linda, har en superfin blogg som jag följer): 24 april (hennes dotter Vegas födelsedag)
Min mormor: 25 april
Mickis (min kollega och vän): 26 april

Elin: 27 april
Jag: 28 april (fast eg tror jag att jag kommer gå över tiden men detta är det datumet jag räknat ut efter min sista mens)
Min mamma (blivande mormor): 1 maj
Min pappa: 4 maj
Sussie (mammas sambos ex fru): 5 maj
Pia: 5 maj

Ni som inte står med här får gärna gissa eller banna mig för att jag glömt bort vad ni sagt :P.

Just det sen tänkte jag passa på att klaga lite också när jag ändå sitter här. Jag har som jag tidigare nämt börjat få ont i mina bäckenfogar och i går var det så där jobbigt igen. Jag hade under dagen varit och hälsat på min underbara bror som bor och pluggar i Uppsala och vi hade varit ute och gått (totalt ca 40 min dock inte i sträck). Detta gör då alltså att jag får ganska ordentligt ont på eftermiddagen och kvällen. Jag blir så less (jag vet att det hör till att ha lite krämpor när man är gravid) jag vill ju kunna vara ute och gå. Det bör man få beröm för av sin kropp men ack nej. Aja ska försöka mig på en kort promis i dag med Janina och Vilda för att se hur det går. Annars får jag väl helt enkelt acceptera att om jag inte vill ha ont så kan jag inte gå så mycket om dagarna. Jag får skylla på att jag helt enkelt är FÖR gravid. Men eftersom jag inte har värsta jättemagen så ser det ju inte ut så och då känner man sig bara ännu knäppare. Sen är det faktiskt så att jag får väldigt svårt att sova på natten när jag har ont i fogarna då jag får ännu svårare att vända på mig i sängen eftersom det gör ont. Gaaahhhh! Aja tur att jag inte jobbar i alla fall det hade varit katastrof vid det här läget. Nej nu ska jag dammsuga (vilket är superbra när man har foglossningen, eller inte men jag ska bara göra det lite snabbt).

v.37: lite foglossning och sjökokänsla

"Bara" 4 veckor kvar nu till BF. Om en vecka räknas snuttan som fullgången då får hon gärna komma ut (vilket jag egentligen vet att hon med största sannorlikhet inte kommer att göra). För precis en vecka sen (förra tisdagen) var jag ute och gick långpromenad i vårsolen men efter detta fick jag väldigt ont i mina fogar i bäckenet. Det blev bättre framåt onsdag eftermiddag men sen dess gör fogarna sig påminda lite då och då. Men som sagt är man så pass höggravid som jag är så är det väl inget konstigt. Det som stör mig är att 50 minuters promenader verkar vara att glömma nu. Har haft en lat vecka efter att detta inträffade men tänker ta nya tag denna vecka. Har varit ute och gått ca 20 min i morse och ska ut i gen sen i eftermiddag. Jag får helt enkelt gå ut på två till tre små promenader per dag istället för en långpromenad.

Det där med sjöko som står i rubriken är mest nattetid, gisses vad man känner sig klumpig. Samma känsla får jag också när jag och Micke ska mysa. Fasen man vet ju inte hur man ska placera sig och man känner sig inte direkt sexig när man ligger där som en halvt utslagen koloss. Men jaja det är tur att Micke inte är tjock han också för då skulle det knappt gå.

Just det jag var på BVC i torsdag (den 1/4) och fick reda på föjande:

BT: 125/55
SF-mått: 33 cm (bara 1 cm plus sen förra besöket men inget att oroa sig för)
Lillbebisens hjärtfrekvens: 137 slag/min
Att hon ligger men huvudet nedåt fortfarande och är ruckbar (alltså ej fixerad ännu)

I fredags var Pia och Thomas här på middag, vet var supertrevligt. Thomas hade med sig sina fina kamera och vi tog massor av bilder på mig och magen och pappa Micke fick också vara med på en hel del bilder. Pia skulle skicka lite bilder till mig sen så jag kommer nog lägga upp en och annan här på bloggen. Sen har vi även köpt en systemdigitalkamera. Den är verkligen härlig att fota med men det sved i plånboken men det är ju väldigt skoj att vi har en bra kamera att fota lillsnuttan med. Sen kanske jag ska nämna att vi sålt lägenheten. Vi fick inte det vi ville ha för den men det blir bra i alla fall. Nu längtar jag som en tok efter att få flytta in i vårt radhus på månskensvägen 251.

Detta är inte just vårt hus men det ser nästan likadant ut. Längtar!

RSS 2.0