FAN!

Precis nu fick jag reda på att Sveriges nya prinsessa får de namnet vi hade bestämt oss för, nämligen Estelle!!!! Det är helt sjukt. Det är ett väldigt ovanligt namn i Sverige, vad tusan är sannolikheten?! Jag vill bara lägga mig ner och gråta!!! Vi om äntligen hittat ett bra namn. FAN!FAN!FAN! Skit också!

v.37: stillsam bebis och sjunkande mage

I början av veckan la jag märke till att min mage sjönk ner ganska markant och när jag känner på lillans huvud så är jag nästan säker på att hon redan är fixerad (vilket till viss del förklarar varför min mage redan sjunkigt ner). Det är mycket bekvämare nu när magen är längre ner. Det är lättare att andas och det tycker inte så förbannat mycket uppåt längre. Mår överlag mycket bättre nu än vad jag gjort de senaste veckorna, SÅÅÅ skönt! Det är ju trots allt nästan 4 veckor kvar till BF (fast jag börjar tro att hon tänker komma ut tidigare om hon nu redan är fixerad). Jag ska till min BM den 7/3 och då får jag veta om jag har rätt i att hon är fixerad och vad detta innebär så här pass tidigt (är ju omföderska).

I onsdags var jag även inne en sväng på förlossningen då lilltjejen i magen var ovanligt stillsam i nästan 2 dygn. Men så klart när man ligger där uppkopplad till CTG:n så börjar hon att buffa som bara den, skitunge! De gjorde även ett snabbt UL och allt visade på att hon mår bra och växer som hon ska. Fick återigen verifierat att hon är beräknad till 21 mars.
Jag tror även att vi kommit fram till vad hon ska heta. Det är ett namn som vi nyligen hittat faktiskt så jag har nog inte hunnit prata om det med så många MEN jag tänker faktiskt vara lite hemlig nu när det är så kort tid kvar. Det börjar i alla fall på E****** och går att uttala på engelska. Jag gillar det skarpt och Micke tycker väldigt mycket om det också (jippie). Hittade det i en mammatidning och det är en "kändis" dotter som heter så. Det är ovanligt men inte konstigt. Jag är så glad :)!
Har nu även insett att vi måste börja förbereda lite här hemma inför E's ankomst. I går var jag på Ica Maxi och köpte de minsta bebisblöjorna (åh gud vad söta de är) samt superbindor till mig (man kan ju blöda en hel del den första tiden efter förlossningen). Nu återstår det att:
  • Ta ner bebiskläder från vinden
  • Ta ner bebiskorgen (sängen) från vinden
  • Köpa syskonvagn
  • Fixa en overall
  • Ta hem bröstpump och Baby Björn sele som jag lånat ut
  • Packa BB väska
Som sagt lite smått och gott, men vi hinner med. Vagn, bröstpump och sele är det ju inte så bråttom med. Här kommer lite bilder. Ursäkta den dåliga kvalitén och stöket i bakgrunden. Det kan inte alltid bli som man tänkt sig.
Här ser vi även mina nya frisyr som bästa frisören Sanna har fixat (dock är håret ej stylat på bilden såklart)

v. 35: sammanfattning av graviditeten hittills

Gisses jag har inte bloggat sedan v.22, dåligt faktiskt men man har ju aldrig tid. Nu de sista veckorna ska jag försöka bättra mig (för min egen skull). Jag tror inte att det är så värst många som läser bloggen (typ 3 st) men det är kul för mig och lilltjejen att läsa sen. Det är svårt att försöka sammanfatta såhär i efterhand men jag ska försöka.
v20-25: mår jättebra, pigg och glad mamma.
v.25-30: nu börjar det bli tungt att jobba. Dessutom är det väldigt tungt på avdelningen där jag jobbar. Har en hel del sammandragningar men är fortfarande pigg och mår bra. Lilltjejen i magen sparkar väldigt mycket. När jag är i v.28 gör vi ett 3D UL och får det bekräftat att det är en liten tjej där inne och att hon ser ut att vara rätt lik mig.
v.30-35: Pust nu börjar det bli riktigt tungt. Är superless på att jobba och kan orkar bara bära Leona kortare sträckor. Har lite foglossning (kom runt v.30 om jag inte minns fel) i blygdbenet. Sover inte så bra det börjar bli svårt att vända sig i sängen. Bebben trycker på min magsäck och jag har svårt att äta hela portioner. Har läst lite hur jag upplevde denna tid när jag väntade Leona och det var likande fast denna gång är det betydligt tyngre då jag redan har ett yrväder att ta hand om. Går på gravledighet i v.33 och åker i samband med det på värsta förkylningen och är helt däckad i ca 2-3 dagar. När detta gått över blir hela familjen magsjuka (visserligen rätt lindrigt men ändå). Är i skrivande stund i v.35 (34+4) och tycker att jag är rätt trött (behöver sova mycket) och har inte riktigt kunna varva ner ännu. Men det är ju 5 veckor kvar tills bebisen beräknas komma så jag hinner nog slappa lite :P. Efter att jag uttryckt att jag är stressad över att vi inte har några bra namnförslag så hittar vi två namn som vi tycker om. Vi kommer inte att bestämma oss nu utan väntar och ser hur det känns. Antagligen kommer vi att bestämma vad hon ska heta när hon är född. De namn vi gillar är Emine och Kira. Emine har vi pratat om ett tag och Kira har jag tyckt om i flera år men det har fallit i glömska fram tills nu.
Nej nu måste jag avrunda här för jag ska till BM, det kan tänkas att jag uppdaterar efter det. Här kommer en bild på kanonkulan. Får höra att den inte är så stor men tro mig jag känner mig som en flodhäst ibland ändå.

RSS 2.0