Tiden rusar förbi, vad hände med v.17.

Det blev ju inget inlägg när jag gick in i v.17, är fortfarande i v.17 i två dagar till men iaf. Tiden går faktiskt väldigt fort. Just nu är jag i en sån där mellan period, jag ser inte påtagligt gravid ut med kläder på men man kan ana. Det ska bli så skönt när magen blir lite större så folk inte tror att jag bara är fet. I synnerhet i mina arbetskläder ser jag mest knubbig ut.

Jag kan ännu inte känna att bebisen sparkar men ibland känns det som om den flyttar på sig (en underlig känsla) ibland i samband med att jag byter läge men det kanske bara är livmodern som flyttar sig då. På mornarna innan jag varit uppe och kissat (urinblåsan lyfter upp livmodern) kan jag tydligt känna och se livmodern när jag ligger på rygg det är väldigt häftigt. Jag har ju sen ungefär v.14 känt att bebisen ligger på vänster sida och i söndags såg jag det tom (på morgonen alltså) jag låg på rygg och drog in magen och magen tippade åt höger, den var alltså större på vänstra sidan. Super mysigt att se att det jag kännt antagligen stämde. När jag inte är kissnödig så känns det som om livmodern slutar ca 3 cm nedanför naveln men jag börjar bli mer och mer säker på att den är bakåtlutad. Jag har ju fått höra det förut så det är säkert så. Så min nuvarande "gravidmage" är mest svullna tarmar dock är de mindre svullna nu än för ett par veckor sedan dvs att min mage inte har blivit större snarare mindre. Samtigt är det bra att den lutar bakåt för då bär man barnet längre in och blir inte lika stor och klumpig. Just nu är det trist bara eftersom jag vill ha den där runda hårda gravidkulan. Men den kommer nog att dröja i några veckor. Jag siktar på v.23 någonting (typ jul alltså) då vill jag ha en liten kalas kula som inte är mjuk som nu.

I fredags var vi på släktmiddag och jag trodde att folket visste men icke sa nicke. Jag fick bla vin i glasen även om jag ursäktade mig med att jag skulle köra hem. Jag hade fått låna en klänning av Elin att ha på mig, inte en gravid klänning men den är inte figursydd. Under klänning putade min mage fram lite grann men som sagt det kunde ju lika gärna vara fläsk. Däremot var mina bröst helt galna. Klänningen var lite urringad och jag hade på mig en av mina lite rymligare BH's men det hjälpte inte. Mina bröst tog över. Jag tyckte att det var lite pinsamt men Micke och min mor försäkrade mig om att det var snyggt. De är ju fortfarande inga jättebomber men med tanke på att de i vanliga fall är ganska diskreta så blev jag lite paff. Jag har ju sett att de blivit lite större och fylligare men i vanliga tröjor tänker jag inte så mycket på det. Bortsett från när Micke kallar i synnerhet det högra bröstet för "jättepatte"men det är framfört allt för att bröstvårtan har blivit stor som ett geléhallon. Hur som haver, Ok att mammas kusiner inte visste att jag väntar barn men min moster vet inte heller. Vi pratar inte så ofta hon och jag men jag tror att allt eftersom "ryktet" spred sig under kvällen (då mammas kusins fru lyckades lista ut eller om hon såg det på mig). Men när jag skulle säga hej då till min moster så sa hon ingenting hon väntade väl på att jag skulle göra det. Åh jobbigt läge jag kände mig lite dum, men med tanke på att hon inte har några barn själv så tycker jag inte att det är så självklart simpelt att berätta. Tänk att det ska vara så svårt Sabina.

Det blir ingen magbild nu utan en bild på mig och Mitte!


Kommentarer
Postat av: Riina

Hej söt!



Tänkte bara påpeka att jag ä här och läser (inte så oväntat) och undrar om det är du själv som ändrat "pluppen" på familjeliv som visar var bebben är i veckor? Tänkte eftersom den visar en kvinnosymbol nu och undrar om det var tänkt att vara det..:) Puss!

2009-11-17 @ 19:53:06
Postat av: Bina

Hej Riina! Ja det är jag som har ändrat på familjeliv. Kvinnorsymbolen visar lite tydligare än nycelpigan vilken vecka det är så därför bytte jag. Kul att du är inne här och läser.Puss!

2009-11-18 @ 09:54:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0