V.28: fin mage och höggravid

Från och med v.28 klassas man som höggravid tydligen, jisses. Man går in i den sista och tredje trimestern av graviditeten. När jag säger att det är 3 månader kvar så låter det mycket men med tanke på att man faktiskt är gravid i nästan 10 månader så är det inte alls mycket. Riktigt sådär höggravid, så som jag tolkar ordet känner jag mig nog inte men rätt tjock är man nu. Nu får den gärna sluta växa, nu är den rätt så perfekt faktiskt. Jag kan röra mig relativt fritt (lite jobbigt att vända sig i sängen dock, stönar som en flodhäst :P ibland) och känner mig inte speciellt tung på något sätt. Men större kommer den/jag att bli. Bebisen går nu upp i vikt med 27 gr per dag dvs 189 gr/vecka. Det är en del 189 gr, ja som en liten godispåse (nu menar jag liten, för större än så blir det när jag handlar godis iaf). Jag har fått mycket beröm den senaste veckan för min fina mage, vilket känns superskoj. Då känner man sig fin (även om man tänker på hur man kommer se ut när bebben är ute med löst skinn och allt :S).

På torsdag ska vi som sagt göra 3D ultraljud och då kommer vi förhoppningsvis få reda på om Yelverton är en kille eller tjej. Fast det är ju inte det som är mest spännande utan hur den ser ut där inne. Vi kommer ju få med oss både biler och DVD inspelning. Så här står det om barnet i v.28 på familjeliv.se:

 "Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?"

Yelverton var vägde ju 856 gr vid ultraljudet för 1.5 vecka sen så den är nog minst uppe i 900 gr nu, vilket är helt normalt, 1000 gram är medelvärde i denna vecka om jag förstått rätt. Tänk att Yelverton väger nästan lika mycket som ett mjölk paket, det är en del ju. Det som är ännu mer fantastikt är att den kommer antagligen att väga det tre dubbla om 12 veckor när den ska ut. Ajaj :P.

Här kommer det lite bilder på Yelverton och mig för det var väl ett tag sen jag la ut bilder, så denna gång blir det många :). 
 

 




Kommentarer
Postat av: Riina

Vad fin den är magen! Ska bli så mysigt att träffas och klappa på den! Och spännande att få höra hur det går på torsdag! Mycket nu...:)

2010-02-02 @ 14:55:49
Postat av: Vargaa

Åh vilken jättefin mage du har. :)

2010-02-03 @ 09:55:15
URL: http://www.vargaaa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0