v.25: urinträngningar och ligamentsmärtor

V.25 (24+0) tänk av tiden går, det är faktiskt helt otroligt. Om ca 1 vecka ska jag till BM och mäta mage, lyssna på bebbens hjärtljud, ta blodvärde (hb) och lite annat. Det ska bli intressant i synnerhet de två först nämnda.

I helgen har jag och Micke haft mycket för oss: jag har klippt och färgat håret, vi har titta på vagn och bestämt oss för en Crescent Diva och varit på visning av två radhus (vi har bara tittat vi ska inte köpa). Här kommer två bilder på mitt nya hår (som jag bara måste visa upp :P). Jag ser ju dum ut som vanligt men håret är snyggt.
  

Jag är helnöjd då jag var så trött på mitt "tant page". Hade ju för tusan inte varit hos frissan sen i juli eller nått. Ojoj. Jag kan ju passa på att berätta att min frisör sa att det för det första är totalt ofarligt att färga håret under en graviditet och att myten om att det kan bli konstiga färger inte stämmer. Det man dock ska vara försiktig med är blekning av utväxt eller av hela håret. Det kan bli konstigt eftersom verkningstiderna inte stämmer på gravida. Så om någon gravid som är sugen på att piffa upp håret läser detta så är det inga problem enl min frisör Sanna.

Jaja nu till bebben. Ja det har väl inte hänt sådär extremt mycket sen jag skrev förra gången. Den växer såklart och lever sparkar runt där inne. Däremot så upplever jag att jag fått sämre flås (ganska stor skillnad mot ett par veckor sen), får urinträningar då och då och har ligamentsmärtor när jag går lite längre sträckor. Urinträngingarna tror jag dels beror på att jag kanske har en urinvägsinfektion (jag ska kolla med en urinsticka i dag på jobbet). Jag kanske bara kort skall förklara vad ligmentsmärtor är för er som inte hört talas om det. Utdrag från boken "Gravid, vecka för vecka": "Livmodern är fäst i två ligament, ett slags band som håller den på plats i bäckenet. Dessa ligament ska sträckas ut i takt med att livmodern växer, och vid den här tidpunkten kan det göra ganska ont (utdraget är från v.18)Det känns som en smärta i ljumsken eller i sidan. Smärtan kan komma plötsligt, ofta i samband med att man rör sig." Ja det är ganska obehagligt faktiskt känns lite som håll fast det inte sitter i magen utan mer i ljumskarna. Men dessa små krämpor är egentligen ingenting jämfört med ex foglossning. Så det är bara att inse faktum att man är lyckligt lottad.


Kommentarer
Postat av: Pius

Riktigt supersnygg frilla + färg!



Kram kram

2010-01-12 @ 16:01:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0