v.36: svullna fötter och förlossningslängtan

5 veckor kvar, vilket känns bra eller helt OK i alla fall. Visst lite less är man ju på att vara gravid men det är fortfarande mestadels mysigt. Trycket som jag tidigare känt uppåt när jag ska sova är mycket bättre och det gör ju att man inte känner sig lika flodhästliknande, även om man kanske är det :P. Men hur som helst längtar jag till förlossningen. Längta kanske låter konstigt men jag gör faktiskt det, det ska bli så otroligt spännande och så längtar man ju nästan ihjäl sig efter att få hålla sin dotter i sina armar för första gången. Åh jag blir tårögd bara av att tänka på det lillskruttan!

I går var det visning på vår lägenhet och andra visningen är ikväll pga av detta så har vi den senaste veckan städat, städat och städat lite till. Vårt hem är kliniskt rent och det är sååå fint. Jag njuter, fast det är lite jobbigt också eftersom jag inte för smutsa ner i dag. Ska bla därför åka i väg till Skärholmen och shoppa lite tillsammans med Janina och Vilda som nu hunnit bli drygt 4 veckor. Vilda ska premiäråka vår nya bilbarnstol (eller babyskydd som det egentligen heter) som vi köpte i fredags (eller var det torsdags :P). Ska bli skoj och se om den är bra.

I fredags la jag märke till (iof inte för första gången men iaf) att mina fötter var svullna, i synnerhet framför hälen på sidorna. I går var de riktigt svullna också efter att jag stått upp och städat hela dagen. Var ganska trött i kroppen i går kväll kan jag säga men det var värt det. Så nu är det stödstrumpor för hela baletten som gäller. Ska köpa lite kraftigare sådana också de jag har trycker inte så mycket.

Har läst om dels i gravid tidningar, i bloggar och på nätet osv den senaste veckan synen på pappaledighet. Många pappor menar att de "omyndigförklaras" av kvinnor i synnerhet inom mödravården och barnavården när det gäller att ta hand om sitt/sina barn. Tänkt att detta ska vara så djupt inrotat, det är ju helt otroligt. Då kan vi kvinnor faktiskt inte komma och gnälla sen om papporna inte tar ut så mycket ledighet osv. Det är ju inte så konstigt om ingen tror på dem. Jag vet ju inte hur jag kommer att bli som mamma men jag har verkligen försökt att printa in huvudet från första början att vi är TVÅ föräldrar och Micke duger lika bra som jag, bortsett ifrån att han inte kan amma. Så i matsituationer så blir ju jag som huvudpersonen i vår dotters liv den första tiden. Sen tycker jag även att det verkar som om många kvinnor har svårt att låta männen ta nästan hälften eller mer än sina 60 dagar av föräldraledigheten. Men gisses alltså, när man inte helammar sitt barn längre så finns det ju inget som säger att det måste vara mamman som är hemma. Visst jag har verkligen förståelse för (tror jag iaf) att det är tufft att lämna sitt lilla barn hemma med sin partner för att gå till jobbet, men det är ju precis det i princip alla pappor får göra. När barnet är 2 veckor då är det dags att börja jobba igen. 2 VECKOR hur kul är det, då är det lilla livet så litet och skört och jag förstår att man som pappa vill vara där då och ta hand som sin kvinna och sitt barn. Men i de flesta fall blir det inte så. Jag menar inte att man som nyförlöst kvinna ska gå till jobbet, absolut inte men jag kan bara tänka mig att det är jobbigt för den nyblivna pappan. Varför är det självklart att det är vi kvinnor som enhetligt ska bestämma när det är OK för pappan att ta över. Som det ser ut nu så kommer jag att vara hemma till mars 2011 så är vår lillskrutta 10 månder. Jag kan vara hemma kortare eller längre om något av dem så skulle jag tro de först nämnda. Jag säger inte att jag kommer att tycka att det är lätt eller att jag inte kommer att tvivla och må dåligt över det MEN jag har ändå grundinställningen att Micke ska få vara hemma så länge som möjligt med vårt och i framtiden våra barn. Han kommer antagligen att ta över i mars och vara hemma förhoppningsvis så länge som 1 september (alltså 6 månader). Det tycker jag känns som en ganska bra uppdelningen men vi får se hur det blir. Men som sagt tänkvärt är ändå hur vi kvinnor faktiskt gräver vår egen grop och skuffar undan männen som väldigt gärna vill ta ett stort ansvar för sitt/sina barn.

OJ detta blev långt men detta är också en av mina "hjärtefrågor" då jag anser att det är enormt viktigt!
Här kommer lite bilder från sista tiden. Bilderna från v.36 är tagna nu för typ 30 min sen (alltså morgonbilder, magen är något mindre då än på kvällen).

Slutet av v.34 (33+5) på Nynäs havsbad. Ingen bra bild på mig men magen är fin


v.36 (35+0)


De röda märkerna på magen är efter att jag kliat mig de är tack och lov inga bristningar :)!


Kommentarer
Postat av: freja

åh, vega föddes i v36+0.. haha och där är du ju snart! :D idag är jag i v25+1.. känns segt. haha..

2010-03-29 @ 12:47:52
URL: http://stocktownstories.blogg.se/
Postat av: Pia

Vilken fin mage du har! Det är ju helt galet!

2010-03-29 @ 18:13:32
Postat av: josefina

hej hej! =) tack för din kommentar och vilken fin mage du har!



Intressant inlägg du skrivit ovan och jag håller helt med dig. Här hemma delar vi exakt lika även om jag tar lite mer nattetid eftersom att robin börjar jobba nu, visst, det är enklare för oss eftersom att jag inte ammar (tyvärr blev det så.. lång story)men jag hade gjort allt för ett jämlikt föräldraskap oavsett. Här kommer jag att vara hemma mars-dec och robin jan-aug, för mig och robin är det jätte viktigt att vi delar och blir lika mkt föräldrar till vår lillskrutta.



2010-03-30 @ 12:48:35
URL: http://zackster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0