17 maj: 1 års trotts och sova är överskattat.

Nu var det bra länge sedan jag bloggade. Tiden liksom flyger förbi och jag tycker att jag har mycket att göra hela tiden. Leona som nu fyllt 1 år har kommit in i något slags minitrotts, hon ska minsann tala om så fort hon vill eller inte vill något genom att gapa rakt ut. Ganska tålamodsprövande för oss  som föräldrar men som tur är så slutar hon gasta rätt fort om vi bara håller oss lugna och inte ger med oss. Samtidigt så är det bra att lilla damen talar om vad hon vill och inte för överlag är hon ändå väldigt glas och BUSIG! Ett av hennes nya upptåg är att klättra upp och sätta sig i lådor eller varför inte klättra upp på en stol eller pall. Hon går fortfarande inte mer än några enstaka steg lite då och då det verkar inte som om hon tycker att det är nödvändigt att gå när det går så fort och bra att krypa.

Som jag konstaterat flera gånger tidigare så har Leona sov och icke sov perioder. Just nu är det det sistnämnda. Hon kan somna så sent som 20.30-21 om kvällarna men ändå vakna runt 6.30. Men i morse sov hon till 7.30 och det är väldigt skönt. Denna gång bekymmrar detta inte mig nämdevärt då jag vet att hon gör såhär nästa vecka kommer hon antagligen vara jättetrött och sova mycket istället. 

I går var vi på rundvandring på Karlavagnen det dagiset som Leona antagligen ska börja på i slutet av augusti. Det verkade trevligt och jag fick svar på lite frågor som jag hade om bla tider och rutiner som förskolan har. Jag har säkert nämt tidigare att jag from 1/9 ska gå ner i arbetstid till 80% dvs 30 h/veckan. Eftersom jag kommer att fortsätta att jobba minst var tredje helg så betyder det att jag kommer att vara ledig minst 2 dagar i veckan i snitt. På så sätt blir det inte så långa dagar för Leona på dagis. När både jag jobbar ett dagpass kommer Leona att få vara på dagis 6.30-16, eftersom jag och Micke jobbar exakt samma tider då. Det känns som väldigt långa dagar för en knappt 1.5 åring. Men så långa dagar kommer Leona bara att ha 1-2 gånger i veckan. Jag tror att detta blir toppen och vill jag så kan Leona vara hemma med mig på dagen och så kan vi hitta på något roligt och så får vi tid att umgås med varandra. Dessutom kommer både Janina och Elin att vara hemma med sina små bebisar i höst så då kanske jag har tid att träffa dem mer också.

Förra söndagen firade vi tillsammans med familjen att Leona fyllt 1 år. Det var jättetrevligt och Leona passade på att umgås lite med sin morfar



















2 maj: Leona går och älskar att pussas!

I dag, 1 år efter hennes beräknade födelsedag har Leona börjat att gå. Hennes absolut första steg kom i slutet på februari och något steg här och där har hon lyckats med. Men i dag så tar hon flera staplande steg och inte bara en gång utan flera. Efter detta blir hon överlycklig och får därmed lite självförtroende och försöker i en gång till. Sen tycker hon även att det är väldigt skoj att stå själv och klappa händerna samtidigt






Jag har säkert nämt i tidigare inlägg att Leona älskar att pussas och gör det mer än gärna och till och med på beställning.

Puss på dig pappa!



Detta blir ett kort inlägg textmässigt. Jag är trött och ska snart gå och sova. Avslutar med en bild på mina två muppiga älsklingar

Det finns inga ord för hur mycket jag älskar er!

Oj jag glömde nästan att nämna att Johan och Janina i natt välkomnade sin andra dotter, Pantera. De har redan lagt ut bilder på FB och hon är väldigt söt och lik sin mamma. Drygt 4,4 kg vägde hon, det är repekt tjejen! All lycka till dem!

RSS 2.0