27 juni: Midsommar, hus och hundvakt

Sen i tisdags är lilla familjen Thompson Larsson hus och hundvakt åt Mickes familj. Deras enplansvilla ligger ca 1 km från där vi bor och har två underbara uteplatser och en mycket fin tomt. I huset bor också samojedhunden Nalle 4 år, sköldpaddporna Dontatello och Raphael samt papegojan Kalle. Med andra ord nästan ett helt Zoo.

Ja just det jag har ju en massa fina bilder på kameran som jag vill lägga in här, eller några av dem i alla fall. Hm.....jag får sluta här så länge så får vi se när jag ha tid att fortsätta. Måste hitta kameran först samt roa lilltjejen lite.

29 juni: jaja två dagar senare fortsätter jag på detta inlägg. Ja just det skulle berätta lite om midsommar. Vi var ute i Tungelsta hos Mickes kompis Tommy och hans nyblivna sambo Malin. Det var verkligen en riktigt mysig och bra midsommar ja kanske den bästa någonsin och min första midsommar som mamma också. Vi dansade kring midsommarstång, åt sillunch med 13 olika sorters sill (mums), spelade kubb, grillade på kvällen, drack lite champange och gott rödvin. Leona var dessutom en ängel hela dagen och var hur nöjd om helst och sov mycket. Hon sov både under större delen av sillunchen och middagen så jag och Micke fick äta "i fred". När hon var vaken var hon glad och nöjd, min lilla superbebis.

Här är Tommy, Micke

 och Leona samt Malin i bakgrunden vid midsommarfiradet (där vi dansade runt stången)


Silllunch med härliga blomkransar i håret



Hej hopp vad härligt detta är!



Världens finaste och snällaste unge satt i sin bilbarnstol under lunchen



Leona är så otroligt mycket mer med nu. Hon tittar och ler brett åt oss dagligen och börjar nästan till att skratta nu också. Hon äter mer sällan nu också vilket är otroligt skönt. Dagtid är det mellan 2 och 3 timmar mellan målen och nattetid uppemot 4-5 timmar. I natt sov hon mellan 23 och 04, helt underbart! Jag förstår inte att vi har fått en så snäll unge, hon är helt underbar och är det absolut bästa som hänt mig och Micke.

21 juni: underbara tider

I tisdags var jag och Leona och hälsade på hennes mormor och Opa Johnny (istället för att bli styvmorfar är Johnny Opa). Jag och Leona var med mamma i stallet och jag red för första gången på ca 1.5 år. Det var verkligen härligt. Mammas häst Galope är verkligen fin (typiskt jag skulle ha tagit med en bild på honom här men jaja). Leona sov hela tiden när vi var i stallet så hon fick aldrig hälsa på Galope men det var skönt för då kunde jag rida "i fred". Efter att vi varit i stallet blev jag bjuden på god middag och Leona satt en relativt lång stund och pratade med Opa Johnny. För att sedan sova en stund bredvid Alfons.





Jag har en bok som heter i "huvudet på din bebis" där det står om bebisars utveckling och det är verkligen intressant läsning och något som är väldigt roligt är Leona tom ligger före den "normala utvecklingen" (enl vad jag kan utläsa i alla fall) när det gäller tex joller och att söka kontakt. Sen är hon väldigt stark i nacken men det har hon varit sen hon föddes i princip.

Pingvin pyjamasen som Leona har på följande bilder var en av de första bebiskläderna som jag köpte i gravititetsvecka 12 när vi gjort det första ultraljudet. Jag kunde bara inte låta bli då den var så söt. Leona verkar också trivas i den.





Suga på handen är något som Leona nyligen lärt sig och hon älskar det men hon tar fortfarande inte napp hon grimaserar och spottar ut den. Så just nu ser det ut som om hon kommer att bli en "tummsugare" fast då tycker jag att det är bättre med napp men vi får väl se vad som händer hon är ju trotts allt bara 7 veckor gammal. Men gisses vad hon har växt. Satt och tittade på bilder från BB och ojoj vad liten och spinkig hon var då jämfört med hur hon ser ut nu. Men å andra sidan så har hon växt 6 cm och gått upp nästan 2 kg sen dess och det är ju en hel del, mammas lilla knubbo.



I fredags kväll slog Leona gnäll rekord, hon var ledsen nästan hela kvällen och det enda som hjälpte var att vi gick runt med henne. Visst vissa kvällar brukar hon vara lite gnällig men inte på detta sätt. Men som sagt någon gång måste väl denna otroligt snälla unge vara lite besvärlig. Så här ledsen var hon till och ifrån.



I lördags hade vi besök av Mickes barndomskompis Jojje, hans sambo Hanna och deras dotter Hanna som är snart 1.5 år. Av dem fick vi ett babygym som Leona älskar här ligger hon och "leker" med det.



Överlag så är det helt UNDERBART att vara mamma och jag är så otroligt tacksam över vår fantastiska dotter. Det är inte alls lika jobbigt och krävande som jag trodde eller befarade att det skulle vara att vara mamma men sen är hon som sagt väldigt snäll också.

 Här båda min älsklingar. Leona ligger här och pratar för fullt med sin pappa. Jag försökte fånga när hon log men missade det precis.



Den här bilden är tagen i dag. Det är häftigt att hon är så bra på att hålla upp sitt huvud dessutom är hon så otroligt söt (stolt mamma). Leona jag älskar sig så extremt mycket jag visste inte att det fanns så stark kärlek och jag skulle göra precis vad som helst för dig!


16 juni: joller och föräldragrupp på BVC

Tiden går så otroligt fort och Leona har hunnit fylla 6 veckor. Mycket har hänt den senaste veckan i hennes utveckling. Hon ler nu, nästintill skrattar ibland, vänder sig från mage till rygg (inte varenda gång man lägger henne på mage men ibland) och det nästan bästa av allt hon har börjat jollra. Hon riktigt "pratar" med en. Pratar jag med henne så svarar hon med sina urgulliga små ljud. Det är helt UNDERBART!

I dag var vi på BVC dels för att träffa vår föräldragrupp för första gången och för att väga och mäta Leona. Micke var också med vilket kändes väldigt skoj. Det var också väldigt kul att träffa andra nyblivna mammor och pappor och alla i gruppen verkade trevliga. Jag har redan halvt om halvt bokat in att ses med några av dem. En tjej i gruppen är lillasyster till en kille som Micke gått i skolan tillsammans med. Hon har också en dotter som är född 3 dagar innan Leona. Maggan (BVC tanten) blev även imponerad av Leona för att hon var så kontaktsökande och för att hon "pratade" så mycket. Det var skoj då blir man ju såklart väldigt stolt som förälder. Sen fick vi även veta att "knubbo" gått upp till 5050 gr men inte växt något på längden utan var fortfarande 55 cm lång. Maggan sa att hon antagligen växer i etapper. Men hon har ju gått upp drygt 200 gr sen sist så det är ju bra.


Här vänder sig Leona


Mysigt att bada med pappa.


Just det här är Baby Björn selen som vi köpte till Leona förra helgen. Hon älskar att sitta i den och är hon vaken så vill hon titta på en som här på bilden. Det är tur att det finns så mycket olika inställningar på selen så att hon kan sitta så där.


Här är Leona och hennes sköldpadda Ove som är en handdocka som jag har köpt. Man sticker ut fingrarna i Oves ben. Jag tycker i alla fall att den är väldigt rolig.


9 juni: BVC besök och besök på mitt jobb

I dag har jag och lillgrisen varit på BVC samt hälsat på på mitt jobb. På BVC fick vi veta detta:
Vikt: 4820 gr (+410)
Längd: 55 cm (+2 cm)
Huvudomfång: 37.5 cm (+0.5 cm)

Så med andra ord så har Leona växt väldigt mycket på en vecka. Det är inte så konstigt att jag tycker att hon börjar bli tung. Sen har hon börjat ha strl 56 i kläder också. De är lite stora med strl 50 börjar bli smått nu och dessutom har hon massa fina kläder i 56 som jag har längtat efter att hon ska kunna ha. Sen har lilltjejen även börjat le lite grann men inte riktigt sådär spontant som man önskar (men det kommer, jag vet) men ibland får hon till det och OJ vad söt hon är då. Har dessvärre inte lycktas fånga detta på bild då hon inte gör det så ofta än.

Efter BVC gick vi till mitt jobb, alla mina kollegor tyckte att hon var väldigt söt och hon gick från famn till famn men det bekom henne inte (hon är van vid det). Jag hade tom barnpassning när jag gick ner och handlade lunch då satt hon hos min kollega Marie och var så nöjd så.

Sen en annan viktig sak att förtälja är att vi har bokat tid för dop. Det blir den 4/9 kl.12.15 i Tullinge kyrka. Inbjuningar är på G. Men ni som vet att ni tillhör grupperna närmare släkt och vänner kan boka in det datumet. Faddrar eller gudföräldrar (jag säger gudföräldrar) kommer att bli Christian Bergström och Riina Lindqvist. För er som inte vet vilka de är så är Christian Mickes bästa vän och Riina är en av mina närmaste vänner som även är en MYCKET barnkär person så det blir nog bra.

Här ligger hon i soffan och viftar med händerna, mammas lilla gullunge!

3 juni: hemma dag med lite fix

Ja gisses nu bloggar jag två dagar i rad. Detta är mest pga att jag och Leona bara varit hemma i dag. Ja vi har faktiskt inte varit utanför dörren det fina vädret till trots, men det är så otroligt skönt. Vi har inte varit hemma och skrotat sen.....ja nästan sen hon föddes i princip.

I dag har jag skickat in bilder på framkallning och som jag tidigare har beskrivit så är det väldigt omständigt att hantera alla våra bilder med två datorer osv. Sen måste jag avbryta mig med jämna mellanrum för att lillräkan vill ha mat eller är sällskapssjuk (för ja det är hon). Leona kan ligga själv på sin filt eller sitta i sin babysitter ett tag men sen tröttnar hon och piper lite för att berätta att hon vill ha sällskap. Supergulligt men gör hon det för mycket kan det bli lite småjobbigt men det är väldigt sällan. Ja, det är bara på kvällstid egentligen.

När Micke kommer hem så ska vi åka och fira min kusin som tar studenten i dag. Det blir skoj då får vi träffa lite av "tjocka släkten" igen. Leona har sin fina fjärilsklänning på sig dagen till ära. Denna är köpt på tradera för ca 10 kr (jag kommer inte ihåg exakt). Dock är byxorna för stora så hon har bara klänningen (som är lite stor den med men det fungerar).


Vi får se när jag har tid att skriva nästa gång.

2 Juni: 4 veckor fyllda och BVC besök

Även om jag verkligen för tappra försök så blir det bara ca ett inlägg i veckan på bloggen. Leona har haft sen ca 1.5 vecka tillbaka en gnällperiod på kvällen. Detta medför att hon helst vill ligga vid mitt bröst och då kan inte jag göra så mycket annat eller i alla fall inte få ro till att göra det.

I dag har vi bland annat varit hos Maggan på BVC och fick reda på följande:
Vikt: 4410 gr (+320 gr)
Längd: 53 cm (+0.5 cm)
Huvudomfång: 37 cm (+1cm)
Lillstumpan ligger med andra ord enl snittkurvorna på allt utom vikten där hon ligger något över (hehe, tjockis).

I går blev Leona som sagt 4 veckor gammal, tiden bara rusar förbi och lilla tjejen bara växer och växer. I lördags var vi ute på vår första "roadtrip" som gick till mammas land som ligger utanför Norrtälje (Gottröra för att vara exakt). Leona var jättesnäll och sov nästan hela tiden under bilfärden väl framme på landet "pratade" hon en del med sin mormor och härmade sin mormors grimaser.

 
Alfons (mammas hund för er som inte vet det) tyckte att Leona var söt och ville också vara med i gemenskapen.


I helgen hade vi även Christian här på besök. Christian ska bli Leonas gudfar och tycker om att prata med sin blivande guddotter.

Efter en stund kunde dock Micke inte "hålla fingrarna borta" och var tvungen att också få gosa lite med lillräkan.


I måndags träffade vi Riina och tog en långpromenad ner till Sätra strand (supermysigt). På vägen hem stannade jag till på Babyland och köpte en babysitter till Leona. Så här såg det ut när hon testade den första gången.

Den fanns tyvärr bara i rosa så det fick bli det. Nu måste jag sluta jag har lite att stå i. Avslutar med en liten närbild på skruttan.

RSS 2.0