29 oktober: Leona har fått en gåstol, storshoppning och börja jobba igen(snart).

Jag var precis tvungen att tjuvkika vad jag skrev sist på bloggen så att det inte blir för mycket upprepning. Som ni ser har jag även ändrat utseende på bloggen igen. Men jag är rätt nöjd nu så den får nog se ut såhär ett tag. Eftersom jag inte är så bra på det här så kan jag själv inte göra bloggen speciellt personlig utan får välja en färdig "stilmall" som det heter. Helst vill jag ha gröna färger i bloggen. Men någon vänlig själ kanske kan hjälpa mig med det någon gång.

Hur som helst. Denna vecka har vi haft lite saker för oss jag och Leona i alla fall. I onsdags träffade vi Jenny och hennes son Emil, de går i samma föräldragrupp som jag och Leona. Det var väldigt trevligt. Annars träffar vi som sagt Silvia och Victor rätt så mycket men de har haft fullt upp med diverse denna vecka och Victor har också varit fökyld. De smittar nog varandra rätt lätt skulle jag tro. Men på måndag är det nya tag igen då vi ska på babysim. Hur som helst. I onsdags blev det även bestämt att jag ska börja jobba 100 % igen from 1 februari då ska Micke vara hemma tom hösten 2011 när Leona ska börja på dagis. Micke kommer med andra ord att bli en riktig hemmapappa. I tordags (i går alltså) var jag och Leona i Haninge C tillsammans med Mickis och storshoppade. Jag hittade lite kläder till mig och Leona fick flera nya plagg. Mickis den supersöta köpte även en body och ett par jättefina jeans till Leonisen. Har inte tagit några kort dock. Men det kanske mest är jag som tycker att det är skoj med vad min dotter har på sig. För en gångs skull så handlade jag merparten av hennes kläder från flickavdelningen annars har det ju varit så att jag har handlat merparten av hennes kläder från pojkavdelningen. Inte så konstigt kanske att okända människor tror att hon är en liten kille (att hon dessutom är ganska flintis gör ju inte saken bättre). MEN hon börjar odla lite hår nu och det är faktiskt ljusbrunt än så länge (supergulligt). Både jag och Micke var ju superblonda som barn.

Ojoj jag måste nog skriva lite oftare jag har så mycket att berätta nu. Leona har även fått en gåstol av sin kära far. Hon älskar den och har precis kommit underfunn med hur hon ska ta sig fram med den. Hon blir helt överlycklig och tjuter då av lycka när hon lyckas komma några cm framåt. Hon är så söt i den. Här kommer några bilder.


På den här bilden är Leona dessutom väldigt lik mig som bebis! Jag tror att hon har mitt leende för när hon ler är hon som mest lik mig tycker jag.



Sen måste jag även lägga upp dessa bilder som visar några av hennes "moves"

Här är sjölejonet!


och här vet jag inte riktigt. Om ni tittar noga dock så ser ni kanske att hon fått lite mer hår.

Aja nu ringer Siliva så nu måste jag sluta!

25 oktober: Leonas första förkylning och lite matvägran.

Leona har råkat ut för sina första förkylning. Som tur är har hon inte feber men hon både snorar, hostar och nyser mer än normalt. Trotts detta är hon ändå pigg och glad. Hon sover kanske lite mer än normalt och vill inte ha fast mat. Jag vet inte om hennes "matvägran" har med förkylningen att göra eller om det är något annat, jag hoppas verkligen att det har med förkylningen att göra. Som tur är äter hon i alla fall bröstmjölk + lite ersättning och välling. Om jag inte har skrivit om det tidigare så får Leona välling på kvällen innan hon somnar oftast och vaknar hon mitt i natten är det i så fall bröstmjölksersättning hon får. Detta eftersom ersättningen håller barnen mätta längre då den är lite svårare för deras mage att smälta (inget som är direkt negativt dock). De senaste 3 nätterna har Leona sovit i princip 7 timmar i sträck. Hon vaknar till bara ett par gånger och gnyr lite för att sen somna om. Även om jag vaknar när hon gnyr så är det skönt att inte behöva mata henne utan man kan snabbt somna om. I ett tidigare inlägg som jag skrev för nästan 2 veckor sen (tiden går läskigt fort) så tog jag upp det här med att jag känner mig kluven angående amningen. Nu känns det mycket bättre och jag har bestämt mig för att fortsätta amma ett tag till. Delamma vill jag nog göra ett bra tag framöver om det fungerar även när jag börjar jobba heltid. Jag har fortfarande ganska mycket mjölk i mitt högra bröst (det har nästan alltid funnits mer mjölk i det bröstet) men i det vänstra bröstet har jag nästintill ingen mjölk alls. Har jag tur får jag kanske ut 60 ml på ett helt dygn och det mina vänner det är inte mycket. Äter Leona bara bröstmjölk vid ett mål äter hon mellan 100-180 ml (det är väldigt olika oftast är det väl runt 120ml) äter hon bröstmjölk och mat samtidigt äter hon mellan 50-100 ml. Så 60 ml på ett dygn är inte mycket att skryta med, men då har jag som sagt säkert det tre eller fyrdubbla i höger bröst. Det som gör saken ännu mer irriterande är att det vänstra bröstet (antagligen mest pga av detta) är mycket mindre än den högra. Picassobröst (stavas det så?!) men andra ord. Jag har tänkt att jag under dessa dagar ska försöka få i gång mitt vänstra bröst lite mer vi får väl se om jag lyckas.

Jag hade tänkt att skulle bloggat i fredags men det hann jag aldrig med så dessa bilder är i från i slutet av förra veckan.


Leona testar Vildas gåstol. Vi var nämligen och hälsade på Janina och Vilda i torsdags.


Här har vi sötnosarna Leona och Vilda. Vilda som är 8 månader (dvs 2.5 månad äldre än Leona) kan redan sitta och gå med stöd och hon klättrar på allt. Supersöt är hon och en riktigt piggelin (men det känner vi en till liten tjej som är). Dock när Leona är tillsammans med äldre barn så blir hon mycket mer passiv än vad hon är hemma för hon blir så farcinerad av vad de gör för något.

Titta med vilken beundransvärd blick Leona iaktar Vilda med.

Senare på torsdagen var vi hemma hos Leonas gudmor Riina och hade det så mysigt så.



Sen måste jag bara lägga in den här bilden för att visa hur det såg ut utanför vårt sovrumsfönster i fredags morse. Hm vi som inte fått på vinterdäcken på bilen.


I dag skulle vi ha gått på babysim men de andra 3 barnen i gruppen var sjuka allihop och Leona är ju inte heller riktigt kry än men sen så var det ju även isgata ute på vägarna så jag tänkte att jag och Leona gör bäst i att stanna hemma. Även om det är väldigt tråkigt att missa babysimmet då både jag och Leona tycker att det är väldigt skoj men vi får stanna hemma och bada i badkaret istället. MYS!

19 oktober: Lattemammor, besök på mitt jobb och bilder från helgen

I går var jag och min mammakompis Silvia som sagt på Cafe efter babysimmet. Det var verkligen jättetrevligt dock var Leona övertrött sen på eftermiddagen och kvällen och somnade inte förrän 20.30. Hur som helst så var det trevligt att "leka lite lattemamma".

I dag har jag och Leonisen (ett nytt smeknamn som jag börjat använda) varit på mitt jobb och bla pratat med min chef Carin. Jag har bokat in att jag ska jobba totalt 10 st nattpass under nov-jan. Första passet blir den 25/11 om jag inte minns fel. Så om 1 månad så "bryter" jag min mammaledighet även om jag bara kommer att jobba lite extra. Det bästa med denna lösning är det blir bra extrapengar samt att vi om vi vill även kan spara föräldradagar utan att det syns i plånboken. Jag la även fram ett önskemål till min chef om att få komma tillbaka på 50% from 10/1, men det kund hon inte ge mig något besked om i nuläget. Men antagligen kommer det finnas nattpass i januari och februari men det får vi se om jag har lust att ta. Det kan ju vara ganska tungt att jobba natt men fördelen är att man inte behöver jobba så många pass då de är 10 h långa och genererar mer pengar. Aja hur som helst ser jag fram emot mina extra pass som jag ska ta under det här året (tro det eller ej men det är inte så långt kvar av 2010 nu) även om jag också känner mig lite nervös också. Men det är nog för att det är nattpass men det blir bra.

För att gå tillbaka i tiden igen så var vi på middag hos min kära moster i fredags. Leona fick då träffa sin gammelmormor och gammelmorfar för andra gången i livet. De bor nämligen i syd Norge större delen av året. Dock är de bosatta i Bromma under vintern. Här kommer lite bilder från den sammankomsten.


Leona vill också smaka champange.


Leona sitter hos sin gammelmormor och flirtar med sin gammelmoster.


Gammelmorfar är en mycket intressant gubbe tycker Leona

Den här sista bilden är tagen i söndags morse (tror jag). Man ser att det är på morgonen och Leona är nyvaken. Titta på hennes ögon. Sötunge!



I skrivande stund sover min lilla gris i sin säng efter att ha tryckt i sig 140 ml bröstmjölk + puré. Förhoppningsvis sover hon bättre i natt än i går natt. Det är så olika det där med hennes sömn jag måste nog sluta förvänta mig att hon ska sova ett visst antal timmar och bara ta det för vad det är. Men som den "kontroll och planeringsfreak" man är så är det lite svårt. Men jag hoppas att hon sover till 22.30 nu för jag ska titta på Desperate Housewives och Couger Town. Micke är inte hemma då han jobbar (hela tiden) menmen.


14: solig höstdag och "bloggfeber"

Ja det kanske märks att jag fått "bloggfeber" då jag bloggat som aldrig förr de senaste dagarna. Men jag antar att det är för att ta igen de 3 månader som jag inte skrev någonting på här.

I dag har jag och Leona fikat med Silvia och Viktor, supertrevligt. Som sagt jag och Silvia har alltid massa att prata om. Nästan lite för mycket. Bara vi ska ringa och checka av något med varandra så babblar vi i minst 10 min :). Fast jag gillar det. På måndag efter babysimmet ska vi vara "lattemammor" och strosa runt lite inne i stan och kanske tom luncha.

Micke är i skrivande stund och jobbar lite och jag och Leona ska snart ut och gå med vår granne Cissi.

Här är lite bilder från dagen.






13 oktober: Leona testar välling

I dag har jag och Leona varit och handlat mat på Ica Kvantum. Leona satt i sin Babybjörn sele och jag självscannade. Hon älskar sin sele dock är hon lite tung att bära i den, jag menar hon väger nästan 8 kg nu. Det är så kul när man är ute med Leona för i princip var enda gång så kommer det fram åtminstone en person och säger att hon är söt. Så klart så tycker ju jag att hon är det vackraste i världen men det är klart att det värmer i mitt hjärta när andra säger att hon är söt eller tom vacker. Hur som helst på Ica handlade vi bla havrevälling som Leona testade för första gången i dag och hon tyckte om det. Ja för er paragrafryttare så vet jag att havrevälling rekomenderas från 6 månader men Leona är snart 5 och en halv månad och hon fick bara 50 ml. Dessutom så medgav min BVC tant Maggan att man faktiskt kan "fusk starta" lite med välling from 5 och en halv månad. Leona äter ju bra med bröstmjölk också.

Att bero på det så är jag väldigt kluven gällande det där med att sluta amma. Samtidigt som jag vill slippa hålla på och pumpa brösten på dagtid och ha amningsinlägg i "den sexiga" ammingsBH'n så är det ju sååå mysigt att amma. I alla fall om vi är hemma och ligger i sängen och det inte är femtielfte gången den natten som Leona vill ha tutte. Men jag tror att det kommer att ge med sig i takt med att hon börjar äta mer mat som sagt så går det ju väldigt bra med maten, Leona äter i princip allt med god aptit. Det enda som jag har märkt att hon tycker mindre om är Sempers aprikos och päron puré.

Nu har det lilla yrvädret precis somnat. Själv i sin spjälsäng faktiskt efter att hon fått 50 ml välling samt 70 ml bröstmjölk i flaska i sin säng. Åh så skönt! Hon har den senaste tiden varit väldigt gnällig vid nattningarna och inte kunnat somna själv men se där i dag gick det fint.

I morgon ska vi träffa min mammakompis Silvia och hennes son Viktor. Viktor är 2 veckor äldre än Leona och det är hittills i livet Leonas bästa kompis. Viktor är en riktig lite knubbis på 9 kg någonting och är mer filosofiskt lagd än Leona på så vis att han är lite mer "don't worry be happy" och gillar att ligga och iakta saker och ting. Titta på Leona tycker han är väldigt skoj, de är så otroligt söta ihop. Silvia och jag kommer också väldigt bra överrens och babblar i princip lika mycket båda två :). Dessutom bor de väldigt nära oss det tar bara 10 min att gå och 2 min med bil. Det är Viktor som Leona går på babysim tillsammans med på måndagar.

Nej nu ska jag gå och stoppa om min lilla dotter som sover sött i sin säng. Mamma älskar dig så mycket Leona, du berikar verkligen mitt liv!


12 oktober: Leona vill inte sova och den senaste tiden i bilder

Jaha ännu en natt när lilla terroristen inte vill sova. Har inte sovit med än 2 timmar i sträck heller och är nu lite trött och små irriterad på situationen. Men som min mamma sa när jag pratade med henne aldeles nyss "det är nog bara en fas hon är inne i, det blir bättre tro mig". Jag vet ju det själv också men det var ändå skönt att höra. Dessutom så känns det bättre när man fått "klaga av sig lite". Men bortsett från att Leona inte gillar att sova så är hon helt underbar hon är glad nästan jämt och väldigt nyfiken på precis allt.

Jag vet inte om jag ska börja bakifrån med bilderna eller hur jag ska göra. Nej vi gör tvärt om jag tar den nyaste först. I går var jag, Leona och min kompis Linnea (som för övrigt bor hos oss nu under en vecka till då hon har praktik på Arlanda Express) ute på Lida och promenerade i höstsolen. Det var så härligt. Här är en bild på mig och busbjörnen.




Detta är också en nytagen bild på det käraste jag har!





Mys i på landet (Silverdalen) med tant Pia och Linda


Alfons (mammas hund) var på besök i september någon gång (eller var det augusti)


Lite skoj att jämföra på den understa bilden är Leona 5 dagar gammal och på den översta bilden är hon 4 månader. Lägg märke till att strl 50 sitter pösigt på Leona på bilden när hon är 5 dagar. Hon är så liten där. Tänk att tiden går så fort.


Koftan stickade jag till Leona när hon låg i magen och mössan gjorde jag för någon månad sen. Visst är hon söt?

Så nu orkar jag inte lägga upp mer bilder i dag, men det kommer mer framöver och nu är det ju lätt att föra över mellan minneskorten och datorn.


11 oktober: gisses vad tiden går fort

Jaha ojoj sist jag skrev var det forfarande sommar. Leona vägde betydligt mindre än vad hon gör nu och vi bodde fortfarande i lägenheten. Vi har för er som inte vet det (jag tror att de fåtal som läser denna blogg vet) så har vi inte haft något internet sen vi flyttade. Vi fick i gång det i dag (jippie) så nu ska jag i alla fall försöka blogga minst en gång i veckan. Det kanske inte alltid blir så långa inlägg men i alla fall. Vi har även fått en "ny" dator nämligen Mickes pappas förra dator då han köpt en ny. Denna dator är mycket bättre än den stationära vi hade tidigare. Från denna dator är det lättare att lägga in bilder så förhoppningsvis blir det mer bilder här på bloggen framöver.

Ja jag vet inte riktigt var jag ska börja det har hänt så mycket sen sist men i korta drag. Leona vägde i onsdags 7840 gr (tror jag att det var) och var 66.5 cm lång. Hon har fått en tand i underkäken som är rätt så vass kan jag lova. Hon ammas fortfarande i alla fall på kvälls och nattetid. På dagarna äter hon oftast urpumpad bröstmjölk på flaska (ja hon har äntligen accepterat nappflaska) samt 1-2 smakportioner om dagen. Håller nu på att trappa upp maten långsamt och hon håller även på att pröva lite olika sorters mat. Det går väldigt bra, hon älskar mat! Leona tycker mycket om att ligga på vår nya matta i vardagsrummet och vänder sig flitigt från rygg till mage och från mage till rygg samt hasar sig bakåt. Hon är överlag väldigt glad och jollrar mycket dock sover hon för tillfället dåligt om nätterna. Hon brukar vakna med 1-3 timmars mellanrum (vilket är lite jobbigt) och har man otur så somnar hon inte alltid om utan är vaken 1-2 timmar framåt småtimmarna. Hon äter fortfarande på natten men ibland är hon nog inte så hungrig utan mest snuttig tror jag.

Puh! Det är svårt att sammafatta en sådan stor del av Leonas hittills dryga 5 månaders långa liv, men jag tror att jag lyckades ganska bra. I morgon ska jag försöka lägga upp lite bilder. Nu borde jag väl försöka gå och lägga mig med tanke på att jag inte får sova så mycket om nätterna.


RSS 2.0