26 juni: Leona har slutat med blöja och orolig Kira

När Leona var hemma från förskolan förra veckan pga blåsor i munnen så passade vi på att på allvar börja låta henne vara utan blöja. Detta har gått jättebra och hon har numera i blöja längre hemma, dock har hon fortfarande nattblöja. Det är precis som de säger att om barnet är moget för att sluta med blöja så går det snabbt och smidigt och det är precis vad det gjort. Jag tror att Leona hade slutat tidigare om hon inte blivit storayster mitt uppe i allt. Dessutom så sa Leona för första gången "jag älskar dig" till Micke på midsommaraftons morgon. Micke blev tårögd och jag lika så. Hon har inte sagt det någon mer gång efter det men det var verkligen sött och det kändes som om hon förstod vad hon sa. Jag menar det var inte direkt första gången Micke sa till henne att han älskar henne.

Kira är sedan ett tag tillbaka lite orolig främst på kvällstid och det är helt hopplöst att få henne att fortsätta sova om hon somnat i famnen och man lägger henne i från sig. Alltså så är hon lite mer som som hon var när hon var nykläckt med andra ord. Hon börjar inte gallskrika eller så men hon vaknar även om hon är trött verkar det som. Pågrund av detta så sover hon fortfarande tätt intill mig om nätterna även om hon har sin spjälsäng (med ena sidan borttagen) intill vår säng.  Men som jag sagt många gånger tidigare hon är mer tempramentsfull och närheteströstande än sin storasyster. Jag har svårt att tänka mig att hon kommer att sova inne hos Leona innan hon blir 1 år. Men något som jag faktiskt fått lära mig som tvåbarnsmamma är att du bör anpassa saker och ting efter ditt barns personlighet och det allting måste inte vara på ett visst sätt. Med Leona så har jag haft så mycket ideér och krav från mig själv om hur det ska vara. Tillexempel att Leona minsann ska sova själv i sitt rum osv och trots att vi lyckats med det mesta av det så är jag nästan helst säker på att det inte kommer att bli lika lätt med Kira även om hon är vårt andra barn för att de är så olika. Visst kan du som förälder påverka det är inte det jag säger men en sak som är lätt med ett barn är det inte med ett annat osv.
Här kommer lite bilder från senaste tiden samt från midsommar som vi spenderade med familjen Dahlgren/Ekström
Johanna och Leona på midsommar
Mattias, Robin, Linda, jag och Kira

20 juni: Tuffa tider

Jag har inte bloggat på nästan 2 veckor och det är inte så konstigt det för jag har haft så otroligt mycket att göra. Jag har varit själv med barnen mycket och nu när detta äntligen är över så går Leona och blir sjuk. Hon har varit hemma från förskolan hela veckan och blir hemma i morgon med. Det började med feber i söndags och så började hon klaga över ont i munnen. Hon hade bara feber i söndags men nu har hon blåsor/sår i hela munnen nästan och har svårt att äta. Stackars Leona! Jag hade sett fram emot en lugn vecka efter allt som varit men så blev det tyvärr inte. Sen fick Kira även sina första vaccinsprutor i måndags och har efter det varit gnälligare än vanligt. Sen så tycker jag att Kira sover väldigt lite också för att vara så liten. Har fört sömnlogg idag och hon sover ca 3 timmar på dagen delat på 30-60 min pass och 9 timmar på natten, vilket blir ca 12h. Men hon har tidigare gjort så att hon sovit lite i några dagar och sen tagit igen det genom att mer eller mindre sova konstant i ca 2 dygn. Vi får väl se hur det blir denna gång. Jag har sagt det förr och säger det igen det är riv i min yngsta dotter må ni tro men hon tillsammans med sin stora syster är världens finaste tjejer.
Jag kommer i håg när Leona hade den här dräkten som är i storlek 62, det var precis innan vi flyttade till huset och det hade varit jättevarmt i flera veckor. Det känns som i går, tiden går så sjukt fort! Min stora tjej pratar allt mer och kommer numera med befallningar så det är med andra ord fortfarande maktkamp här hemma. Det har varit en tuff tid men det känns bättre nu när Micke ska vara hemma betydligt mer och snart har han semester. För i detta kaos som råder så smälter jag varje gång när mina döttrar tittar på mig med sina fina blåa ögon.
Älskar er över allt annat på denna jord även om ni båda kan vara rent utsagt skitjobbiga ibland.

8 juni: Kiras hatkärlek till nappflaska och trött mamma

Sedan Micke kom hem i söndags har jag varit jättetrött, jag antar att det är för att under tiden jag var själv med barnen så hade jag inte tid att riktigt känna efter hur trött jag faktiskt var. Men det är inte direkt så att sådana där militärövningar är någon semester utan Micke var också helt slutkörd när han kom hem så denna vecka har vi varit rätt sega båda två.

Jag har äntligen kommit underfunn med hur jag får över bilder från mobilen, trådlöst och utan blåtand till datorn, det ni men det är inte så bra kvalité på bilderna men det får vi leva med. Jag vet att vi har en bra kamera men den är oftast inte nära till hands när man behöver den.
Kira som tidigare tagit nappflaska utan någon som helst protest har börjat krångla med det (skiiiit) men vi har ni köpt en annan sorts flaska som ska vara mer likt bröstet som heter Medela Calma. I den rinner inte mjölken bara man tippar på den utan bebisen måste först suga upp ett vakum. Kira är inte superförtjust i den men det går att mata med den å andra sidan har jag inte försökt att mata med AVENT flaskorna som hon hade först de senaste dagarna men eftersom jag köpt den där dyra (180kr) specialflaskan så ska den banne mig användas. Men som sagt det verkar bra och det är super att det slutar rinna ur den när barnet vill ta en paus(vilket de ofta gör vid bröstet när de stillat den värsta hungern). För er som är intresserade gå in på Medelas hemsida där finns det massor med jättebra information om amning samt deras produkter.
I går var min kära lillebror här och Leona tyckte att det var väldigt skoj att träffa "mobbo Adan". Jag tror att min bror kommer att bli en snäll men superfin pappa när det är i framtiden är dags för honom att skaffa smått.
Tyvärr träffar vi inte Adrian så ofta eftersom han bor och pluggar i Uppsala och nu under sommaren ska han jobba i norrbotten. Han har precis tagit en Kandidatexamen i Geologi, grattis lillebror!
Jag badade precis Kira och insåg ytterligare en gång att hon är lik mig som bebis. Här är jag ca 2 månader gammal precis som hon är nu.
Kira 2,5 månad                                 Sabina ca 2 månader

Jag tror dock att Kira precis som Leona har fått Mickes ögon. Det är därför som många på senaste tiden har sagt att tjejerna är lika och visst finns det likheter även om jag ändå tycker att de är olika.
Ni får ursäkta den fruktansvärda layouten på inlägget idag men jag överväger faktiskt att byta bloggplats för det är väldigt svårt att kunna redigera sina inlägg och bildhanteringen är katastof faktiskt.

RSS 2.0