13 maj

Nej nu får mamma ta över skrivande jag ville bara vara med i början och sätta min prägel på denna blogg.

Jaha nu sitter man här och bebisbloggar istället för gravidbloggar, helt otroligt att det man väntat på i 9 månader äntligen är här. Det blev ett hopp på ett par dagar nu men det är bara för att det känns som om jag aldrig kommer hinna i kapp annars. Det som är det kråliga är bilderna. Den dator som vi har som är bra (en laptop) har fel på nätverkskortet (troligen) och går inte att koppla upp på internet och den här dator som vi har internet kopplat till är så seg att den inte går att hantera bilderna i ordentligt. Dessutom har den ingen läsar för minneskortet från kamran. Men andra ord måste jag först lägga in bilderna på den andra datorn, göra dem mindre, lägga över på ett USB-minne och sen över på denna dator. Det tar sin lilla tid. Så bilder från dagen kommer senare.

I dag har vi varit på babyland och shoppat lite. Bland annat en sån där babybok i stil med "mitt första år" fast denna är bamse. Sen har vi även investerat i en amningskudde vilket är super. Lägger man den rätt så kan man ha två fria händer och samtidigt amma. Fast oftast håller man ju ändå i sin bebis på ett eller annat sätt då det är mysigt. När vi kom hem från babyland så kom Maria och hennes mamma Kerstin förbi. För er som inte vet vilka det är så är Maria och jag barndomvänner och Kerstin och min mamma är vänninor. De tyckte såklart att lillskruttan var supersöt och vi i fick en jättefin rödrandig klänning med solhatt till av dem. Sen har vi vanlig ordning städat lite och passat på att hångla medan lillgrynet sov. Det är så mysigt att hångla det var ju så länge sedan man bara gjorde det. Det känns som om man är yngre än någonsin fast man samtidigt är föräldrar (skumt men mycket härligt). Ja för även om det för många är så att man tappar allt vad sexuell spänning och lust när man just fått barn så är det konstigt nog inte så för oss. Vilket jag tycker är väldigt mysigt och trevligt. Dock bör man ju inte ha sex de första 6 veckorna efter förlossningen men gosa kan man ju göra så mycket man vill.

Sen är det kanske någon som undrar: "får ni sova om nätterna?" och svaret är JA. Lillräkan ska ha mat var 3:e timme så då är jag uppe och matar henne. Gillar inte att ligga och amma så jag sitter upp. Det ska bli väldigt intressant att testa amningskudden i natt det är nog kanon. Sen blir det väl ett par blöjbyten per natt i samband med amingen. Därmellan sover hon som en stock. Totalt har vi sovit mellan 6-8 h per natt fast då bara 3 timmar i sträck. Men jag är inte alls trött. Läste i en bok i går att ammande kvinnor sover på ett speciellt sätt, när de väl sover så sover de väldigt effektivt. Jag kan tänka mig det för i vanliga fall skulle man ju bli helt död av att vakna var 3:e timme och vara vaken i ca 15-30 min och sen somna om. Sen är Leona så snäll också så hon skriker inte alls mycket mer gnyr eller skriker bara lite grann så pappa Micke får sova ostört vilket är super eftersom han börjar jobba snart igen (på onsdag).

Det Leona däremot inte gillar det är att åka bilbarnstol i dag var hon riktigt olycklig i bilen ett par gånger. Den första gången lyckades jag dock trösta henne genom att klappa på hennes händer och huvuvd samt prata lugnt med henne. Det var så häftigt för det fungerade verkligen. Hon blev lugn och jag fylldes av en känsla av välbehag, JA, jag kan trösta mitt barn (med annat än bara tutte).

Om jag inte sätter stopp nu som kommer detta inlägg bli hur långt som helst så jag får berätta vidare i morgon eller så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0