26 maj: BVC besök och amning.

Ojoj nu har jag inte skrivit på en vecka. Jag förstår inte vad tiden tar vägen. Eller jo, hehe till Leona. Lilla fröken är betydligt mer vaken nu än för bara en vecka sen. De senaste dagarna har hon "hållit låda" här, i alla fall på kvällstid. Dessutom är hon väldigt hungrig på kvällarna och vill äta nästan hela tiden. Dock tror jag att jag har lite lite mjök åt henne då eftersom hon vill äta så otroligt frekvent (ca två gånger i timmen). I dag har vi därför för första gången flaskmatat henne. Det gick jättebra och första omgången var det med mjölk som jag pumpat ur i går (vi köpte nämligen en enkel bröstpump i går) men andra och tredje gången var det med baby semp (ersättning). Hon åt ganska mycket faktiskt, totalt 90 ml på kanske drygt 2 timmar. Men nu när vi vet att det fungerar så ska vi inte ge henne flaska på ett tag eftersom det kan påverka amningen negativt. Under kvällen i dag har jag även pumpat för att stimulera mjölkproduktionen. Jag tycker dock faktiskt att hon varit lugnare i kväll och verkat mer tillfreds. Jag antar att det är ett tecken på att jag har lite för lite mjölk åt henne kvällstid och det är därför som hon varit lite gnällig de senaste dagarna. Men jag får amma på så att det produceras mer mjölk antar jag. Blir lite rädd för att behöva ge henne flaska för det vill jag ju inte behöva göra på regelbunden basis.

I övrigt flyter allt på väldigt bra. Vi var hos Maggan på BVC i dag och fick reda på följande:
Vikt (hehe, Leonas alltså): 4090 gr (+280 gr på en vecka om jag inte minns fel)
Längd: 52.5 cm
Huvudomfång: 36 cm (när hon föddes var det 34 cm)

När Leona låg på skötbordet inne hos Maggan i dag så drog Leona på läpparna när Maggan pratade med henne, då sa Maggan: "Oj titta, såg du? Hon log nästan åt mig". Jag blev sken upp och kände mig helt varm i kroppen. Till saken hör (vilket jag även sa till Maggan) är att hon lett lite halvt två gånger åt Micke de senaste två dagarna. Jag har inte sett så mycket till leende dock men däremot tittar hon väldigt mycket och nu kan hon fästa blicken och följa med blicken relativt bra i alla fall. Lite "fiskögon" är det fortfarande dock. Även om hon varit lite gnällig här några kvällar så är hon fortfarande väldigt snäll. Sover gör hon bra på nätterna vaknar ca var tredje timme och vill ha mat och det är ju helt OK. Får jag sova tre timmar i sträck så fungerar allt bra. Christian var här i går och konstaterade att vi såg pigga ut för att vara småbarnsföräldrar, vilket var skoj att höra (även om man är lite trött i alla fall).

Här är ett par bilder jag tycker är söta. Den första är tagen i går kväll tror jag när Micke och Leona slumrade lite i soffan. De är så söta! Leona älskar att ligga på Mickes bröst.

På mitt bröst kommer hon inte riktigt till ro och jag läste i en broschyr att det kan vara för att mamman luktar mjölk och det kan trigga i gång dem när de egentligen är bara är trötta.

Denna bild är tagen i dag när hon ligger i soffan. Hehe lite rolig min där!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0